Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zna se'

SRS u kampanju kreće s HDZ-ovim sloganom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Radikalno, zna se', slogan je Srpske radikalne stranke za lokalne izbore u beogradskoj općini Voždovac, što neodoljivo podsjeća na slogan koji je HDZ koristio na izborima 1990. godine: 'Zna se, HDZ'.

Radikali, međutim, negiraju da njihov slogan ima bilo kakve veze sa HDZ-om, već da su ga preuzeli od grčkih stranaka, piše Blic. 'U Grčkoj su takav slogan koristile neke lokalne stranke, a mi smo ga samo preuzeli. Tu parolu smo koristili i na nedavno završenim lokalnim izborima u Vrbasu. Kada je u pitanju Voždovac, ja sam odlučio da to bude taj slogan', rekao je predsjednik beogradskih radikala Nemanja Šarović.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao sjednica Hrvatskog sabora Četiri milijuna razloga za veselje HDZ-u Strankama u 2024. gotovo dvoznamenkasti iznos: Zastupnice će dobiti više od zastupnika

On međutim, nije mogao precizirati nazive grčkih stranaka koje su taj slogan koristile i istakao da bi se 'njihovih imena prije sjetio potpredsjednik Vlade Jovan Krkobabić'. 'Radikalno, zna se' jedini je slogan SRS-a, dok je HDZ osim 'Zna se, HDZ' imao i varijacije na temu, poput 'Ne daj na se, reci zna se'. Ova 'razmjena' slogana kod hrvatskih i srpskih stranaka u izbornoj utakmici nije prva. Naime, prilikom posljednjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, HDZ je koristio isti slogan kao i onaj kojeg je 1996. godine imala Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića: 'Idemo dalje'.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene