Ilustracija, MIG-29
Ilustracija, MIG-29 Foto: Afp

Ministarstvo obrane u Srbiji priopćilo je da srpska vojska nema veze s padom bugarskog aviona koji se nedavno srušio u Bugarskoj.


Bugarski MiG-29 srušio se u Crno more tijekom vježbe "Šabla 2021" početkom lipnja. U vježi su sudjelovali i lovci srpskog vojnog zrakopovstva.

Vezani članci Koronavirus u Sydneyju Zbog skoka broja zaraženih delta-sojem produžili strogi lockdown, a sada na ulice šalju i vojsku Mario Banožić Banožić potvrdio da su još tri vojnika pozitivna na droge: "Naravno da svi vojnici nose svoje probleme..."

Srpsko ministarstvo obrane objavilo je sada priopćenje u kojem oštro odacuje navode bugarskog novinara Grigora Lilova koji tvrdi da je Srbija na bugarski MiG lansirala raketu S-125, piše Nova.rs.

''Povodom netočnih i zlonamjernih tvrdnji i nagađanja koje je iznio bugarski novinar i pisac Grigor Lilov, a koje su prenijeli pojedini mediji, Ministarstvo obrane obavještava javnost da pripadnici Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Vojske Srbije na dan pada bugarskog aviona MiG-29 nisu izvodili radnje raketnim jedinicama PVO, kao ni radnje avijacije na poligonu 'Šabla' niti se na bilo koji način mogu dovesti u vezu s padom bugarskog vojnog aviona MiG-29.

Pripadnici Ratnog zrakoplovstva i protuzrakoplovne obrane od dolaska na poligon 'Šabla' svoje aktivnosti realizirali su u skladu s prethodno definiranim planovima koji su usuglašeni i odobreni od strane predstavnika oružanih snaga Republike Bugarske i Vojske Srbije'', stoji u priopćenju Ministarstva.