Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bacili ih u smeće?!

Srpski Spiderman ukrao slike vrijedne 100 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slike Matissea, Picassa, Modiglianija, Braquea i Legera ukradene u svibnju 2010. godine iz pariškog Muzeja moderne umjetnosti najvjerojatnije su završile - u smeću.

Pet nestalih slika su Le pigeon aux petits pois Pabla Picassa, La pastorale Henrija Matissea, L'olivier pres de l'Estaque Georgesa Braquea, La femme a l'eventail Amedea Modiglianija te Nature morte aux chandeliers Fernanda Legera.

Pročitajte i ovo Prepoznajete li osobu s fotografije? Pogledajte Prepoznajete li osobu s fotografije? Policija traži ovog muškarca od prosinca prošle godine Krađa automobila Velika zarada Pala organizirana banda, 7 godina krali automobile u Zagrebu i okolici: Ukrali najmanje 20 vozila, pogledajte kako su izgledale njihove akcije

Slike su nestale u svibnju 2010. iz muzeja koji je smješten u jednom od turistički najprometnijih dijelova Pariza, nasuprot Eiffelovog tornja. Pljačku su otkrili dužnosnici muzeja kada su u došli na posao i pronašli razbijeni prozor, slomljenu bravu a slike su izrezane iz okvira.

Le Journal du Dimanche je izvijestio kako su slike vrijedne 115 milijuna eura završile u kanti za smeće te da ih je najvjerojatnije smrvio kamion za odvoz otpada. Tako je policiji rekao osumnjičeni Jonathan B. koji je uhićen zajedno s još dvojicom osumnjičenika, 56-godišnjim vlasnikom trgovine umjetninama i 43-godišnjim Srbinom, prozvanim Spiderman jer se penje po zidovima.

Prema izvorima iz policije 34-godišnji Jonathan B. je rekao da se nakon uhićenja dvojice suučesnika 'uspaničio i uništio platna, nakon čega ih je bacio u kantu za smeće'. Kazao je i kako su željeli ukrasti samo jednu sliku, Nature morte aux chandeliers Fernanda Legera. No, kako se nije oglasio alarm Spiderman je uzeo još četiri umjetnička djela. Unatoč sigurnosnim kamerama noćni čuvari nisu ništa primijetili. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene