Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srpska Samostalna liberalna stranka priopćila je da će njezini zastupnici sudjelovati u radu svih tijela kosovskog parlamenta, a dvojica ministara iz te stranke bili su na sjednici Vlade, prvi put od proglašenja neovisnosti Kosova 17. veljače, objavilo je Predsjedništvo Skupštine.


Predsjednik Srpske Samostalne Liberalne Stranke Slobodan Petrović, koji je i član tog Predsjedništva zahvalio je ostalim zastupnicima za iskazano razumijevanje postupka srpskih zastupnika koji nisu sudjelovali u radu Skupštine mjesec dana.

Vezani članci Slika nije dostupna Poletjele šake kada je ponestalo mudrih riječi: Kosovski zastupnici potukli se ispred kamera Slika nije dostupna VIDEO Evo koji su zastupnici u Saboru bili najaktivniji, a koji nisu rekli ni riječi!

Ministri Nenad Rašić i Boban Stanković, također članovi te stranke, u četvrtak su bili na sjednici Vlade, prvi put od proglašenja neovisnosti Kosova.

Ostale srpske stranke bojkotirale su parlamentarne izbore tako da nemaju svoje predstavnike ni u Skupštini ni u Vladi.

Kosovski Srbi i u četvrtak prosvjedovali u Gračanici 

S mirnog prosvjeda u četvrtak u srpskoj enklavi Gračanici, nedaleko od Prištine, Srbi su ponovno poručili da nikada neće priznati neovisnost Kosova, niti sudjelovati 'u lažnim institucijama privremene kosovske vlade'.

Cilj prosvjeda je 'opstanak i ostanak', istaknuto je na skupu na kojem se okupilo, prema srpskim izvorima, gotovo tisuću Srba.

Sudionici skupa, koji prosvjeduju već 20 dana, nosili su srpske zastave i parole 'Kosovo je srpski zavjet', 'Vjerujemo Rusiji', 'Stop teroru, prijetnji i ucjenama', 'Srpska policija u srpskim sredinama', 'Nećemo sa svog praga'.

Govornici su oštro kritizirali Srbe koji su pristali ući u kosovsku vladu, pa je uz ostalo rečeno da oni 'služe kao dokaz američkoj i albanskoj administraciji da postoji lažna država Kosovo'.