Policija, Ilustracija
Policija, Ilustracija Foto: Glyn KIRK / AFP

U Beču je uhićen liječnik, porijeklom iz Srbije, zbog sumnje da je drogirao svoje kolege u zatvoru u Donjoj Austriji davši im tortu koja je bila puna otrova.


Tako se lijepa, slatka gesta, pretvorila u trojanskog konja, a nekoliko se njegovih kolega nakon konzumiranja torte osjećalo loše, a jedan od njih završio je i u bolnici, nakon čega je pokrenuta istraga koja je dovela do liječnika.

Vezani članci Alexander Van der Bellen Teroristički napad u Beču: Milanović razgovarao s austrijskim kolegom i osudio nasilje Policija na ulicama Beča nakon terorističkog napada - 3 Potresno svjedočanstvo konobara iz kafića u blizini pucnjave: "Čuo sam najmanje 15 hitaca, svi smo se bojali"

Radi se o psihijatru iz ugledne beogradske obitelji, a motiv takva čina bilo je neslaganje s kolegama. Jednom od njih liječnik je izbušio gume na automobilu.

U torti je bio koktel tableta koje se koriste u psihijatrijskoj terapiji. 

"Ukupno je desetak zaposlenika pojelo tortu. Osam ili devet imalo je simptome, četvero čak ozbiljne. Jedan je završio u bolnici. Isprva su svi pomislili na koronu. Tek nakon nekoliko dana torta je postala sumnjiva", rekao je visoki dužnosnik, javlja Heute. 

Liječnika je, nakon kraćeg bjekstva, ipak uhvatila policija i sada se nalazi u pritvoru u Korneuburgu.