Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio u sanitetu

Glavni srpski epidemiolog za vrijeme rata bio u Hrvatskoj: "Ratka Mladića pamtim kao izvanrednog oficira"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Epidemiolog Predrag Kon kazao je da je za vrijeme rata, tijekom devedesetih godina, bio u Hrvatskoj te da je na ratištu upoznao Ratka Mladića.

Kon je rekao da je vjerovao u bratstvo i jedinstvo te da mu je teško pao raspad SFRJ. "U zimu 1991./1992. šest mjeseci bio sam na fronti", kazao je Kon.

Pročitajte i ovo Policija pred Kninom zaustavila pripadnike HOS-a - 2 Incident zbog Oluje VIDEO Policija zaustavila pripadnike HOS-a, stigle reakcije: "Ovo je cijena hrvatsko-srpske trgovačke koalicije" Dizanje hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi 28. obljetnica Obilježavanje Oluje u Kninu, Plenković održao govor: "Nećemo dopustiti Srbiji da bude regionalni tužitelj i sudac"

"Najprije tri mjeseca u Kninu i Krajini, gdje sam bio referent saniteta, a zapovjednik je bio general Ratko Mladić. Svakodnevno sam ga viđao, a kontakte smo imali po potrebi. Bili su profesionalni i krajnje korektni. Pamtim ga kao izvanrednog oficira. Nisam vidio da je nešto pogrešno radio", kazao je Kon i dodao da nije bio u BiH, pa o tome ne može govoriti.

"Kao oficir, svoj posao u Krajini, bar koliko ja znam, radio je onako kako je mogao u tim okolnostima. Dok sam bio tamo, osjećao sam da je narod jako ugrožen i da mu je potrebna zaštita. Vojnu bolnicu u Kninu jednom sam obilazio i s Mladićem. Uvijek je pitao kako se dogodilo ranjavanje i obično bi rekao da do toga ne bi ni došlo da se postupalo po pravilima", opisao je Kon.

Bio i u Slavoniji

Navodi da je neprekidno bio po linijama fronte. Jedno vrijeme bio je i u Mirkovcima pored Vinkovaca. "Na pet metara od mene metak je pogodio zid. Mimoilazile su me i granate. Doživio sam dva granatiranja u Kninu i jednom u Šidu. Međutim, prilikom obilaska imao sam sreće", rekao je Kon u intervjuu za srpski Kurir.

Navodi da je na ratištu bio zadužen za sprječavanje ili suzbijanje pojave zaraznih bolesti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene