Srpski carinici ponovno su pronašli migrante koji ilegalno pokušavaju proći Srbiju na putu prema Hrvatskoj ili Mađarskoj odnosno prema Europskoj uniji.

Galerija


Carinici i policajci na graničnom prijelazu Preševo pronašli su u kamionu 14 migranata koji su ilegalno pokušali ući u Srbiju. Migranti su otkriveni na kontroli na ulazu u Srbiju, u kamionu mađarskih registarskih oznaka.

Vezani članci Davor Božinović Stravične optužbe na račun hrvatske policije o zlostavljanju migranata. Božinović: "I prijašnje tvrdnje pokazale su se neutemeljenima" Migranti, ilustracija Potonuo brod s četrdeset migranata, jedan preživio: "Slučajno smo naišli na njega na plaži"

Kamion je iz Grčke prema Beogradu prevozio umjetno gnojivo. Vozač kamiona, srpsko-mađarski državljanin, požalio se carinicima da mu se čini kako je u skladišnom prostoru kamiona čuo buku i glasove.

Carinici su plinskim detektorom izmjerili u prikolici kamiona povećanu koncentraciju ugljikovog dioksida iako je makedonska plomba na kamionu bila neoštećena. Nakon toga, otvorili su kamion i detaljno ga pregledali.

Između velikih vreća s umjetnim gnojivom skivalo se 11 mladića iz Afganistana. Nakon toga, još trojica migranata pronađena su skrivena u prostoru za prijevoz paleta. Policajci su ih, priopćeno je iz Uprave carine Srbije, jedva otamo izvukli.