Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdana upozorenja

Bez vremena za oporavak: Tropska oluja opet kreće na područje Kariba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tropske oluje i uragani nastavljaju harati područjem Kariba i Srednje Amerike.

Tropska oluja Maria koja se razvila u subotu na području zapadnog Atlantskog oceana, opet prijeti područjima koji su devastirani uraganom Irma prošli tjedan.

Pročitajte i ovo Pogled na Zemlju s Mjeseca moćno ubojito sredstvo Rat se seli u svemir? Evo što najveće vojne sile kažu o donedavno nezamislivom načinu ratovanja Ovidio Guzmán López Optužbe za drogu El Chapov sin izručen SAD-u! Naručio ubojstvo pjevačice koja je odbila nastupiti na njegovu vjenčanju

Maria se trenutno nalazi 1000 kilometara istočno-jugoistočno od Malih Antila i do sad su joj vjetrovi dostigli maksimalnu snagu od 50 km na sat. Oluja se kreće prema Karibima, navode iz Nacionalnog centra.

Očekuje se da će tijekom vikenda jačati te da će do poslijepodnevnih sati u ponedjeljak doseći razinu uragana. Izdana su upozorenja uraganske razine za područje otoka Antigua, Barbuda, St. Kitts and Nevis, Montserrat i Guadeloupe, što znači da će uništeni otoci iz razornog uragana Irma opet biti na udaru jakih vjetrova i kiše tokom utorka i srijede.

Osim oluje Maria koja kreće direktno na Karipske otoke, obalama Meksika s druge strane, od Tihog oceana, prijeti urgan Norma koji je nedavno oslabio na razinu tropske oluje, ali još zadržava snagu vjetra od 100 km na sat.

"Norma je gotovo nepokretna, no kasnije tokom dana bi se trebala početi lagano kretati prema sjeveru, što će se nastaviti i u nedjelju", naglasio je centar, dodavši kako se očekuje da će Norma idućih dana ojačati.

Prema njihovim prognozama, Norma bi mogla pogoditi južni dio Baje Kalifornije u ponedjeljak, kad se očekuje da će ponovno oslabiti.

Uragan Max, koji je bio uragan 1 kategorije kad je došao na pacifičku obalu Meksika, s vjetrom jačine 130 km/h, također je u petak oslabio na razinu tropske oluje.

Ipak, razina tropske oluje nije ništa manje opasna za stanovnike tog područja jer je u oluji Lidija na području Baje Kalifornije početkom rujna poginulo čak sedam osoba. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene