Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Središnja Bosna

Vandali oskvrnuli spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima, oštećene i dvije kapelice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelj ili više njih oskvrnuli su dvije kapelice i spomen-obilježje posvećeno poginulim hrvatskim braniteljima u srednjobosanskoj općini Uskoplju-Gornjem Vakufu, izvijestili su u utorak mediji u Mostaru.

Vandali su najvjerojatnije u nedjelju oštetili spomen-obilježja braniteljima u selu Ždrimci. Na jednoj kapelici razbijeni su prozori te je oštećeno zvono. Na drugoj kapelici također su polupana stakla te je slomljen postavljeni kip. Izgrednici su pokušali srušiti skele postavljene zbog obnove ovoga obilježja, a u okolici spomenika uništena su rasvjetna tijela.

Pročitajte i ovo Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Ogradili se Ministar branitelja odgovorio vukovarskom gradonačelniku: "Nije mi jasno što se to dogodilo ove godine" Proslava 32. obljetnice borbe za Vukovar - 1 Sjećanje i pijetet Slavna i tragična prošlost Vukovara se ne zaboravlja: Ponos je opet ispunio grad na Dunavu

Općinski odbor HDZ-a BiH Uskoplje i predsjednik Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje Goran Batinić te predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata podružnice Uskoplje Ivica Udovčić oštro su osudili izgrede i zatražili od nadležnih tijela što bržu istragu i pronalazak počinitelja.

U Uskoplju su vođeni žestoki sukobi između hrvatskih i bošnjačkih postrojbi tijekom posljednjeg rata. (Hina)

Aktualno Đoković se jutros nakon svega oglasio na Facebooku: Spomenuo i detalj iz slavlja Novak Đoković (Foto: AFP) Novak Đoković (Foto: AFP) Foto: Afp Novak Đoković (Foto: AFP) Novak Đoković (Foto: AFP) Foto: Afp Novak Đoković (Foto: AFP) Novak Đoković (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Novak Đoković (Foto: AFP) Tenis Đoković se jutros nakon svega oglasio na Facebooku: Spomenuo i detalj iz slavlja 1/4 >>
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene