Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jasna uloga postrojbi iz Srbije'

Srebreničke majke razočarane i šokirane presudom Stanišiću i Simatoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Munira Subašić iz Pokreta majki enklava Srebrenica i Žepa 'razočarana' je i 'šokirana' današnjom oslobađajućom presudom Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH.

U udruzi koja okuplja bošnjačke žrtve rata u Bosni i Hercegovini u četvrtak su iskazali nezadovoljstvo oslobađajućim presudama bivšim visokim srbijanskim dužnosnicima Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stanišić 'u šoku od sreće' Kandić: Zapanjena sam presudom, Bildt: Ne mogu više pratiti logiku Haaga Slika nije dostupna Ivana Petrović iz Haaga Analiza: Što se može iščitati iz haške presude šestorki?

Predsjednica udruge 'Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa' Munira Subašić izjavila je lokalnim medijima kako je 'razočarana' i 'šokirana' odlukom ICTY-a.

>> Haški sud oslobodio Stanišića i Simatovića po svim točkama optužnice za zločine u RH i BiH

'Samo snimka koju je cijeli svijet osudio bila je dovoljna sucima (za osudu)', kazala je Subašić.

Istaknula je kako nije bilo osnova za oslobađanje od presuda jer je jasna uloga paravojnih postrojbi koje su u BiH tijekom rata stizale iz Srbije.

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u četvrtak je nepravomoćno oslobodio bivšeg šefa srbijanske službe državne sigurnosti (SDB) Jovicu Stanišića i bivšeg zapovjednika jedinice za specijalne operacije SDB-a Franka Simatovića, optužene za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH koje su počinile srpske paravojne jedinice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene