Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srebrenica: Oslobođena Bošnjakinja optužena za širenje vjerske mržnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski sud u Srebrenici oslobodio je u ponedjeljak Fatu Orlović, bošnjačku povratnicu u mjesto Konjević-polje, kod Bratunca u istočnoj Bosni, optužbi za širenje nacionalne i vjerske mržnje.

Ovu 67-godišnju ženu Okružno tužiteljstvo u Bijeljini ranije je
optužilo da je fizički napala pravoslavnog svećenika pri obavljanju vjerskog obreda u crkvi u Konjević-polju te da je njemu i Srbima koji tamo žive upućivala prijeteće poruke.

Pročitajte i ovo Vili Beroš o koronavirusu PO POVRATKU IZ ITALIJE Čekaju se rezultati testiranja za više osoba, ministar Beroš potvrdio da je zaraženi mladić stabilno, ali...: "Čujem da njegova djevojka također ima znakove" Ahed Tamimi (Foto: AFP) U zatvoru od prosinca Oslobođena palestinska tinejdžerica koja je ošamarila izraelskog vojnika, dočekana kao heroina

Sudac Hajrudin Halilović, obrazlažući oslobađajuću presudu, u ponedjeljak je kazao kako tužitelj nije dokazao da je Orlović kanila izvršiti kazneno djelo koje joj se stavljalo na teret te da nema materijalnih dokaza o fizičkim ozljedama navodno nanesenim svećeniku.

"Hvala zakonu i dobrim ljudima. Ovime je dokazano da ja nikoga ne mrzim", kazala je Orlović nakon izricanja presude.

Fata Orlović postala je poznata po inzistiranju da Srpska pravoslavna crkva (SPC) i općinske vlasti izmjeste crkvu, koja je podignuta na njenom zemljištu u vrijeme kada je cijela obitelj bila prognana.

Orlović je odlučno odbila sve ponude SPC za nagodbu tražeći da joj se vrati pravo na upravljanje zemljom nad kojom je njeno vlasništvo nedvojbeno.

Ona je u ponedjeljak ponovila kako se nada da će crkva izgrađena u kućnom dvorištu napokon biti uklonjena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene