Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka izručenje

Srbin optužen za ratne zločine u Hrvatskoj uhićen u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija optuženog je primijetila u autobusu koji je pristigao iz Austrije, a njegovo lice nalazilo se i na međunarodnoj tjeralici.

Srbina optuženog za ratni zločin u Hrvatskoj, uhitila je njemačka policija u nedjelju prilikom rutinske kontrole autobusa kod grada Passaua na njemačko-austrijskoj granici, javio je u ponedjeljak austrijski list Der Standard u svom internetskom izdanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Akcija index Lažne diplome iz Bosne prodavale se na crnom tržištu, pojavile se i u Hrvatskoj, a u sve je uključena - talijanska mafija Ilustracija Početkom rata Optuženi da su na Baniji ubijali civile među kojima i maloljetnike: Sad se optužnica za jedan od najtežih zločina - raspala

>> Slučaj Grubori: 'Sačić mi je diktirao izvješće o ratnom zločinu'

Srbin je uhićen u autobusu koji je u Njemačku ušao iz Austrije, priopćila je u ponedjeljak policija. Za tim Srbinom (46), koji ima srbijansko državljanstvo, raspisana je međunarodna tjeralica, a tereti ga se da je 1991. u Hrvatskoj kao policajac teško zlostavljao više zatvorenika te da je 1993. zajedno s drugim naoružanim osobama upao u zgradu Ujedinjenih naroda.

Uhićeni muškarac je u pritvoru u Passauu i čeka na izručenje Hrvatskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene