Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči sastanka s Predsjedništvom BiH

Vučić: Danas imam samo jedan strah

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić ukazao je u nedjelju u intervjuu na opasnosti od regionalne nestabilnosti i političkih sukoba.

“Danas imam samo jedan strah. To više nije ispunjenje naših ekonomskih reformi. To je regionalna nestabilnost i politički sukobi. Veliki strah imam zbog situacije u BiH”, rekao je u intervjuu listu Politika Aleksandar Vučić, kojeg idućeg tjedna očekuje sastanak s tročlanim predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena Milorad Dodik - 3 Dizanje tenzija Dodik ne odustaje od prijetnji odcjepljenjem: ''Republika Srpska mentalno je integrirana sa Srbijom''

Taj posjet uslijedit će nakon prošlotjednog incidenta u Potočarima kad su Vučić i srbijansko izaslanstvo napadnuti na komemoraciji srebreničkim žrtvama i poziva kojeg je srbijanski premijer potom uputio članovima predsjedništva BiH da što prije posjete Srbiju.

“Moja sujeta i ono što sam preživio ne smiju biti razlogom da ne radimo na najbolji način”, istaknuo je Vučić, podsjetivši da mu je samo tjedan prije komemoracije u Potočarima upravo bošnjački član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović jamčio sigurnost.

'Sud je priznao Miloševićeve genocidne radnje, neka time naši političari probude zaspalu diplomaciju'

Podsjetivši da je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zamolio da “još jednom razmotri” odluku o raspisivanju referenduma o pravosudnim institucijama BiH, Vučić je rekao da razumije argumente, ali i moguće posljedice.

“Iako razumijem njegove argumente, cijena je previsoka”, rekao je Vučić.

Srbijanski premijer je, komentirajući nedavno glasovanje u UN o rezuluciji Velike Britanije posvećenoj genocidu u Srebrenici, rekao kako su “neki izvana željeli nepovoljne političke posljedice po Srbe i Srbiju, a onda kad je to propalo pokazaju znatno manji interes za proces pomirenja”.

“I to je rečenica kojom bih najbolje definirao ono što se dogodilo u Srebrenici i ono što će nam se događati u narednom periodu”, rekao je Vučić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene