Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narodni pokret

Vučićevi trikovi: Srbijanski predsjednik povlači potez koji je mnogima djelovao nevjerojatno

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Afp
Srbijanski predsjednik traži podršku građana Srbije za Narodni pokret. Otkriveno je i što se krije iza tog poteza.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započinje osnivanje Narodnog pokreta za Srbiju, potvrđeno je Tanjugu.

U srbijanskim političkim krugovima već se neko vreme nagađa da će Vučić formirati novu političku stranku ili pokret. Premda je ovakav razvoj događaja djelovao nevjerojatno, Vučić će za to zatražiti podršku naroda i od subote će započeti razgovore s građanima na jugu Srbije, prenosi Nova.rs

Vučić je ranije na konferenciji za novinare praktično najavio osnivanje novog političkog bloka pristojne i normalne Srbije, koji će, kako je rekao, biti i građanski i nacionalni.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Opovrgnuo ga Šef Wagnera poručio Vučiću da bjesni bezveze: "Ako bilo koji Srbin tvrdi drugačije, ne vjerujte mu!"

Novinar Slobodan Georgiev za list Nova svojevremeno je izjavio da je poprilično siguran kako je manje-više izvjesno da će Vučić krenuti u osnivanje nove stranke.

Upitan koji je motiv Vučića da u ovom trenutku objavi informaciju o formiranju srpskog bloka, Georgiev kaže da je Vučićeva namjera da u javnosti nametne novu temu kojom će se baviti mjesecima. 

Neki smatraju kako je riječ samo o marketinškom triku te da je malo vjerojatno da će Vučić napustiti naprednjake. Logičnije je da će ta stranka samo promijeniti naziv u pokret, što građanima zvuči bolje nego stranka, a i značilo bi određenu distancu, bar u imenu, od negativnih konotacija vezanih uz SNS i brojne afere. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene