Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbijanski ministar obrane iznenađen izvješćem Del Ponte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da je iznenađen izvješćem Carle Del Ponte o nedovoljnoj suradnji Srbije s ICTY-em i odlukom Europske komisije da zbog toga još ne potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU.

Šutanovac je rekao da će prigodom idućeg posjeta Del Ponte Beogradu, predviđenog za 25. i 26. listopada, ministarstvo koje on vodi pokazati da se čini sve na pronalaženju haaških bjegunaca.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Predizborna kampanja Bauk je SDP-u donirao 3010,66 eura. Znate li tko je rođen na taj datum? Slika nije dostupna Mladić ili negativno izvješće?

"Mi svakoga dana i dalje kontroliramo i provjeravamo vojne objekte, ali ne mogu tvrditi da nitko iz vojske privatno ne pomaže u zaštiti bjegunaca, ali tu je stvar teško kontrolirati imajući u vidu da ima preko 40.000 pripadnika vojske i 50.000 vojnih umirovljenika", kazao je on. 

On je izjavio i kako je "siguran da se Mladić ne nalazi u vojnim
objektima, da nitko ne troši sredstva poreznih obveznika u njegovoj zaštiti, ali ne mogu garantirati da niko s njim nije u kontaktu".

Na telefon Sigurnosno-informativne agencije ( BIA) već se javilo više građana kako bi dobili informacije o načinu prijave haških optuženika, isplati nagrade te o tome hoće li onima koji imaju i prijave informacije o odbjeglim haaškim optuženicima biti zaštićen identitet.

Srbija je koncem proteklog tjedna raspisala nagradu od milijun eura za informaciju koja će dovesti do lociranja i uhićenja haaškog optuženika Ratka Mladića, dok je za dojave o odbjeglima Goranu Hadžiću i Stojanu Župljaninu predviđeno 250 tisuća eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene