Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik srbijanske Vlade Božidar Đelić izjavio je kako je od glavne haške tužiteljice Carle del Ponte zatražio da njezino izvješće Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda omogući Srbiji nastavak približavanja Europi.


'Potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji 28. siječnja 2008. godine je način da se Srbija približi Europi, ali i da nastavi surađivati s Haškim sudom', kazao je Đelić novinarima na skupu o obvezama Srbije u upravljanju fondovima razvojne pomoći EU-a.

Vezani članci Radovan Fuchs Ministar Fuchs o upadu antimaskera u školu: "Te svinjarije neće raditi! Ne mislim da ih treba tući, već pojačati represivne mjere" Andrej Plenković Premijer o ukidanju prešutnih prekoračenja: ''Tražit ćemo rješenje koje neće ugroziti egzistenciju građana''. Objavio tko će i dalje primati državnu potporu

Napomenuo je kako je od Carle del Ponte zatražio da uzme
u obzir činjenice, jer je moguće zamisliti i drukčije vlade u Srbiji koje, za razliku od ove Vlade, ni na koji način neće surađivati s Haškim sudom.

'Mi smo posvećeni tome da se svi optuženi nađu pred Haškim sudom, a to što nisu tamo ne znači da mi ne radimo sve što je u našoj moći da to tako i bude', kazao je Đelić.

Glavna haška tužiteljica je prošli tjedan izjavila kako će njezino izvješće, koje će sljedećeg ponedjeljka podnijeti Vijeću sigurnosti, biti negativno ako se optuženi Ratko Mladić do danas, ne nađe u Haškom sudu.

Od Srbije se traži da uhiti i izruči, osim Mladića, i Gorana Hadžića i Stojana Župljanina, za koje se tvrdi da se nalaze u Srbiji, dok se za četvrtog bjegunca, Radovana Karadžića pretpostavlja da se krije negdje u regiji.