Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAT U EUROPI

Srbija u ožujku zatvorila ambasadu u Ukrajini: Ministarstvo objasnilo razlog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ambasada Srbije u Ukrajini zatvorena je u ožujku iz sigurnosnih razloga, a osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva i dalje nastavlja posao, dok se ne steknu uvjeti za povratak, obavljati iz Beograda, objavilo je srpsko Ministarstvo vanjskih poslova u ožujku.

''Za sve državljane Srbije koji se i dalje nalaze u Ukrajini pomoć će i u nadolazećem razdoblju biti stalno dostupna'', objavilo je Veleposlanstvo Srbije u Kijevu na svojim službenim internetskim stranicama. 

Ova vijest proširila se srpskim, a onda i hrvatskim medijima 16. listopada. Mediji su linkali stranice Veleposlanstva. Na stranici zaista postoji ta vijest, no ona je objavljena još u ožujku, ali bez jasno vidljivog vremena objave.

Uz navođenje kontakata tada se dodaje da su srpskim državljanima za svu pomoć i suradnju na raspolaganju i ambasade Srbije u zemljama koje graniče s Ukrajinom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Ukrajini Ukrajinci uče rukovati novim, moćnim oružjem. Zelenski građanima uputio važan zahtjev
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''EU JE STVAR PROŠLOSTI'' Vulin: ''Srbiji nije mjesto u Europskoj uniji. Što prije to shvatimo, bit će nam bolje''

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije je još sredinom veljače preporučilo građanima Republike Srbije koji borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorija te države, a onima koji su namjeravali putovati u Ukrajinu preporučeno je da odgode putovanje.

* Prva verzija ovog teksta nosila je naslov: "Srbija zatvara ambasadu u Ukrajini: Ministarstvo objasnilo razlog", a u tekstu je pisalo da će Ambasada biti zatvorena. No činjenica da je Ambasada zatvorena još od ožujka. 

Te smo netočne navode izmijenili.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene