Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dnevno prijeđe 140 km

Kakva ljudina: Ravnatelj škole u malom selu u Srbiji već 14 godina vozi učenike na nastavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vidosav Kolarević, ravnatelj OŠ Milan Vučićević-Zverac, iz sela Bratljevo kod grada Ivanjice u Srbiji već 14 godina vozi učenike u školu i nakon nastave razvozi ih kući.

Dnevno službenim automobilom Ladom Nivom, koju im je 2007. godine doniralo veleposlanstvo Poljske, Vidosav Kolarević prijeđe više od 140 kilometara. Ustaje prije zore kako bi na vrijeme stigao do svake kuće po raštrkanim zaseocima i mališane dovezao u školu. 

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

"Ravnateljski posao poprilično je stresan, ali me učenici uvijek razonode i napune pozitivnom energijom. Najčešće pričamo o tome kako im je u školi, što su naučili, kakve su im ocjene, ali i o tome tko se u koga zaljubio. Družimo se i poštujemo", priča ovaj omiljeni ravnatelj za Blic

Svako jutro Kolarević poveze četiri nastavnika iz Ivanjice u selo Bratljevo, a onda se vrati u još tri pravca po ukupno 11 učenika, kako bi svi bili na nastavi do 8:30.

Učenike je u početku dovozio svojim automobilom, a od 2007. ih razvozi službenom Ladom. Bez tog automobila i njegova, kako kaže, skromnog doprinosa, neki bi učenici morali pješačiti i po 15 kilometara u jednom smjeru, piše Blic.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene