Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice 70-ak potresa

Srbija: Uvjeti za život minimalni, nema vode i struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žrtvama potresa koji je sinoć u Kraljevu oštetio većinu stambenih zgrada srpska Vlada je uputila hitnu financijsku i materijalnu pomoć.

Predsjednik Srbije Boris Tadić obećao je kako će država brzo reagirati i dostaviti građevinski materijal iz robnih rezervi za sanaciju štete, donosi srpski portal Blic. Premijer Mirko Cvetković je obećao uplatu kratkoročne pomoći u iznosu od 5 milijuna dinara što je nešto manje od 50 tisuća eura. Dodatni iznos od milijun dinara uplatiti će se za potrebe pučke kuhinje.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

>> Najmanje 70 potresa treslo Srbiju

>> Nakon Srbije, treslo je i kod Zagreba i u BiH

Izaslanstva srpskog državnog vrha obišla su kuću u kojoj je smrtno stradao bračni par nakon što je strop uslijed potresa pao na njih. Tragedija je mogla biti i veća da njihov sin nije tu noć spavao u prizemlju. Njegovim roditeljima nije bilo spasa iako su i on i susjed krenuli im u pomoć.

Šteta na zgradama u Kraljevu je ogromna. 'Od 350 pregledanih objekata čak 120 više nije za upotrebu, a do sada je podnijeto oko 3.500 zahtjeva građana za procjenu njihovih stambenih objekata. Prvog dana obišli smo one zgrade koji su u najlošijoj situaciji', rekao je koordinator Komisije za procjenu odštete Branko Radomirović. Većina stanovnika Kraljeva noć je provela van svojih domova u strahu od novih potresa jer ih je tijekom jučerašnjeg dana bilo 70-ak.

Bolnica u Kraljevu pretrpjela je velika oštećenja pa će, nakon što je zbrinula sve ranjene u potresu, slijedećih dana primati samo hitne slučajeve. Opskrba vodom i električnom energijom također je slaba, a epidemiolozi upozoravaju da je vodu prije upotrebe potrebno prokuhavati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene