Kontejner za smeće (Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL)
Kontejner za smeće (Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL)

Otkriveno je tko je žena koja je ostavila bebu u kontejneru u beogradskom naselju Žarkovo. Uhićena je i sve je priznala.


Svoju bebu u smeću ostavila je 33-godišnjakinja koja živi u zgradi u blizini kontejnera u kojem je novorođenče pronađeno.

Vezani članci Koronavirus u Srbiji Srbija donijele nove stroge mjere: Maske obvezne na otvorenom, zabranjena su slavlja... Koronavirus u Srbiji Naši susjedi postali su zeleni otok na koronakarti Europe, ali epidemiolozi unatoč tome nisu optimistični

Susjedi kažu da nisu ni znali da je trudna. Njezin stan se inače nalazi u suterenu te zgrade, a kako pričaju susjedi, ona tu živi s ocem i maloljetnim sinom, a radi u ribarnici koja se nalazi u blizini naselja.

Za obitelj kažu da je "skladna i nikada nije bilo nikakvih problema". Zbog toga su s nevjericom primili vijest da je ona s tek rođenom bebom tako monstruozno postupila, bacivši je u kontejner u plastičnoj vreći, s pupčanom vrpcom i posteljicom.

''Ne možemo vjerovati da je to ona, nismo uopće sumnjali'', pričaju susjedi i dodaju da se ona ni s kim u zgradi nije družila.

Policija ju je uhitila u ponedjeljak navečer i sumnjiči je za teško ubojstvo u pokušaju jer je svoju tek rođenu bebu stavila u plastičnu vreću, a potom bacila u kontejner. Policiji je priznala što se dogodilo nakon višesatnog ispitivanja, piše Blic.

Ispričala im je je da je rodila u stanu bez nadzora liječnika, a da je potom bebu stavila u vreću i bacila je u kontejner u blizini svog stana. Prijeti joj zatvorska kazna od 10 do 40 godina.

Uhićenje majke potvrdio je ministar policije Nenad Stefanović: ''Nema ništa što može opisati kada u kontejneru nađete mali život. Srećom, dijete je živo i pod nadzorom liječnika te pokazuje dobar opravak nakon svega toga''.

Stefanović je rekao da mu je žao što ljudi ne razumiju koliko se neki parovi trude imati djecu i žele usvojiti dijete, a onda netko učini ovakav, ''bezuman, monstruozan potez''.

Novorođenče je u kontejneru pronašao umirovljenik dok je šetao pse: ''U prvom trenutku pomislio sam da je neka mačka upala u kontejner. Otvorio sam poklopac ne bi li je pronašao i oslobodio, a onda sam ugledao zatvorenu vreću iz koje se taj zvuk čuo. Otvorio sam je u ugledao bebu, tek rođenu, bila je još sva krvava''.

Pozvao je policiju i Hitnu pomoć, te je beba zbrinuta u dječjoj bolnici, odakle je priopćeno da je dobrog zdravlja te nema ozlijede.