Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Općinskog suda u Knjaževcu, sudac Dragiša Cvejić, u čijem je dvorištu jutros eksplodirala eksplozivna naprava, preminuo je poslije podne u Kliničkom centru u Nišu.


Eksplozivnu napravu je zasad još nepoznata osoba postavila na ogradu dvorišta njegove kuće. Eksplozija se, kako javljaju mediji, dogodila u trenutku kad je sudac Cvejić krenuo na posao i otvorio vrata ograde, te je on s teškim ozljedama prebačen u nišku bolnicu.

Vezani članci Suci na zabavi s Kerumom Šef splitskog Upravnog suda povrijedio sudačku etiku kad se s Kerumom družio u konobi Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj''

U eksploziji su lakše ranjena tri prolaznika, među kojima je i jedno šestogodišnje dijete.

Istragu u Knjaževcu vodi beogradska kriminalistička policija, a sudac knjaževačkog suda Miodrag Radosavljević izjavio je novinarima da su i on i ostali suci toga suda dobivali prijetnje, o kojima su obavijestili policiju.

To nije prvo ubojstvo nekog suca u Srbiji. Prije devet mjeseci u sudnici Općinskog suda u Odžacima ubijen je sudac Zoran Cvetanović, u kojega je tijekom glavne rasprave iz pištolja pucala nezadovoljna stranka.

Ubojstvo suca Cvejića oštro su osudili Vrhovni sud Srbije, Ministarstvo pravosuđa koje je priopćilo da očekuje da će počinitelji biti pronađeni u najkraćem mogućem roku. Društvo sudaca je prosvjedovalo zbog toga što nadležna tijela nisu primjereno reagirala na prijetnje kojima su sudac Cvejić i njegovi kolege u knjaževačkom Općinskom sudu neko vrijeme bili izloženi.