Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija: u Knjaževcu ubijen sudac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Općinskog suda u Knjaževcu, sudac Dragiša Cvejić, u čijem je dvorištu jutros eksplodirala eksplozivna naprava, preminuo je poslije podne u Kliničkom centru u Nišu.

Eksplozivnu napravu je zasad još nepoznata osoba postavila na ogradu dvorišta njegove kuće. Eksplozija se, kako javljaju mediji, dogodila u trenutku kad je sudac Cvejić krenuo na posao i otvorio vrata ograde, te je on s teškim ozljedama prebačen u nišku bolnicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema ozlijeđenih Na autobusnu stanicu bačena eksplozivna naprava Slika nije dostupna Na maratonskoj stazi I u Pittsburghu pronađena eksplozivna naprava

U eksploziji su lakše ranjena tri prolaznika, među kojima je i jedno šestogodišnje dijete.

Istragu u Knjaževcu vodi beogradska kriminalistička policija, a sudac knjaževačkog suda Miodrag Radosavljević izjavio je novinarima da su i on i ostali suci toga suda dobivali prijetnje, o kojima su obavijestili policiju.

To nije prvo ubojstvo nekog suca u Srbiji. Prije devet mjeseci u sudnici Općinskog suda u Odžacima ubijen je sudac Zoran Cvetanović, u kojega je tijekom glavne rasprave iz pištolja pucala nezadovoljna stranka.

Ubojstvo suca Cvejića oštro su osudili Vrhovni sud Srbije, Ministarstvo pravosuđa koje je priopćilo da očekuje da će počinitelji biti pronađeni u najkraćem mogućem roku. Društvo sudaca je prosvjedovalo zbog toga što nadležna tijela nisu primjereno reagirala na prijetnje kojima su sudac Cvejić i njegovi kolege u knjaževačkom Općinskom sudu neko vrijeme bili izloženi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene