Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vukčević najavljivao

Srbija službeno od Haaga zatražila materijale i dokaze o Oluji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije i službeno je zatražilo od tužiteljstva Haškog suda materijale i dokaze o počinjenim ratnim zločinima tijekom i poslije Oluje.

Materijali koje je Tužiteljstvo za ratne zločine i službeno zatražilo od tužiteljstva Haškog suda odnose se i na nalaze u predmetu protiv Ante Gotovine i ostalih, priopćeno je iz srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine.

Pročitajte i ovo Mladen Markač OBLJETNICA OLUJE General Markač nakon emotivnog govora za Dnevnik Nove TV o Oluji i nedolasku Gotovine u Knin: "Mi se čujemo i razgovaramo..." Slika nije dostupna Žalba gotova! Otkrivamo kako će se u Haagu rušiti presuda Gotovini i Markaču!

>> Kotromanović poručio srbijanskom ratnom tužiteljstvu: 'Samo neka dođu!'

U priopćenju se navodi da je pored zahtjeva za dostavljanje dokumentacije u navedenom predmetu, Tužiteljstvo izvijestilo glavnog tužitelja suda u Haagu Sergea Brammertza da je od Tranzicijskog tima Haškog tribunala zatražilo i materijale koji se odnose na ratne zločine, počinjene tijekom i nakon akcije "Oluje", posebno na onim lokacijama za koje Tužiteljstvo za ratne zločine vodi predistražni postupak.

Time su se doista i obistinile najave tužitelja Vladimira Vukčevića, koji je ovo najavio još prošlog tjedna, rekavši da vodi predistražne postupke u vezi sa zločinima nad Srbima tijkom i nakon "Oluje" na šest lokacija - Mali Alan, Dvor na Uni, Gospić, Kijani pored Gračaca, Petrinja i Vrgin most.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske izvijestilo je u četvrtak da je od haškog tužiteljstva 21. studenoga zatražilo cijelu dokumentaciju iz postupka protiv trojice hrvatskih generala oslobođenih za zločine u oslobodilačkoj akciji Oluja, radi "daljnjeg postupanja" u slučajevima ratnih zločina. Dokumentacija haškog tužiteljstva zatražena je "za potrebe daljnjeg državnoodvjetničkog postupanja u predmetima zbog kaznenih djela ratnih zločina na kojima već postupaju nadležna županijska državna odvjetništva", objavio je DORH na svojim internetskim stranicama.

U Beogradu misa za žrtve Oluje

Koalicija udruženja izbjeglica u Beogradu je organizirala misu za srbijanske žrtve Oluje, nakon koje je uslijedila prosvjedna šetnja centrom glavnog grada Srbije.

Prosvjedna šetnja se održava pod sloganom "Tražimo pravdu i za srbijanske žrtve", a njom organizatori žele ukazati na, kako kažu, političku i ponižavajuću presudu haškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. (D.B./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene