Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski veleposlanik u Bugarskoj Danilo Vučetić izjavio je da je pozvan u Beograd na konzultacije, što je 'mjera koja svjedoči o nezadovoljstvu srbijanske države' odlukom Sofije da prizna Kosovo.


Vučetić je na tiskovnoj konferenciji rekao kako je predao prosvjednu notu bugarskoj vladi zbog odluke da prizna Kosovo i najavio je da će u nedjelju otići iz zemlje.

Vezani članci HGSS traga za Poljakom na Biokovu - 2 Veleposlanik Poljske: "Zahvaljujem svima koji su pokazali veliko srce u potrazi za našim državljaninom, nikada to nećemo zaboraviti" Risto Piipponen, finski veleposlanik u Hrvatskoj Finski veleposlanik Piipponen otkrio što doista misli o Hrvatskoj te koje mu je omiljeno zimsko jelo, ali i što mu kod nas baš jako - smeta

'Odlukom bugarske vlade da prizna Kosovo zadaje se težak udarac Srbiji i bilateralnim vezama. Nije isto hoće li Kosovo priznati susjedna zemlja ili zemlja izvan Balkana', rekao je.

Veleposlanik je izrazio žaljenje što Sofija nije uskladila svoje napore sa susjedima - Rumunjskom, Grčkom i Makedonijom - koje nisu priznale neovisnost.

Hrvatska, Bugarska i Mađarska objavile su u srijedu zajedničku izjavu da će priznati novu balkansku državu. Zagreb i Budimpešta to su formalno učinile odmah istoga dana, a Bugarska dan kasnije.

'Ta je odluka dovela u pitanje naše veze i ne može biti bez posljedica... Više neće biti uvjeta za dobru suradnju u budućnosti s Bugarskom', rekao je Vučetić.