Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo zašto!

Srbija postala glavno odredište transseksualaca iz cijelog svijeta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osobe iz cijelog svijeta koje žele promjenu spola, takvoj se operaciji sve više podvrgavaju u Srbiji.

Srbija je za 20 godina prešla put od zemlje u kojoj javnost tvrdi da je transseksualnost protivna Bogu, do države u koju iz cijelog svijeta hrle osobe koje žele promijeniti spol, zahvaljujući operaciji koju za građane sufinancira srpsko nacionalno zdravstveno osiguranje, piše 'New York Times'.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Operacija, ilustracija Spasili djevojku Liječnici u susjedstvu ostali u šoku: ''Takvo nešto još nismo vidjeli"

Samo je prošle godine, u Srbiji spol promijenilo sto stranaca i taj je broj, prema službenim statističkim podacima, u porastu. Na ovu operaciju dolaze iz cijele Europe, Azije, Amerike i Australije.

>> Rodio se kao dječak, već s 8 postao djevojčica

Dan Bilefsky, dopisnik New York Timesa iz Beograda, razgovarao je s Danijelom, sada 25-godišnjim ruskim odvjetnikom iz Sankt Peterburga, koji je došao u Beograd zbog operacije promijene spola iz ženskog u muški jer nije mogao pronaći odgovarajućeg kirurga u Rusiji. Kad je imao 18 godina roditeljima je, kao tinejdžerka u to vrijeme, rekao da je lezbijka. Kasnije je Danijel shvatio što želi i sada pušta bradu, te je prema izgledu teško procijeniti je li rođen kao žensko ili muško. Novinar američkog lista podsjeća da je nedavno Chaz Bono, sin pjevačice Cher, koji je rođen kao žensko, izjavio da bi otišao u Beograd na operaciju.

'Iznenađujuće da konzervativna, patrijarhalna zemlja postaje centar za operacije promjene spola, ali se društveno ponašanje polako mijenja', kaže za američki list Kristijan, LGBT aktivist iz Beograda.

Stručnjaci kažu da Srbija postaje centar za ovu vrstu kirurgije, djelomično zato što su takve operacije svugdje u svijetu skupe, kontroverzne i komplicirane.

Strani pacijenti kažu da ih Srbija privlači zbog cijene operacije od oko 10.000 dolara, što je značajno manje od 50.000 dolara koliko promijene spola minimalno koštaju u klinikama u SAD-u, državi koja je vodeća u svijetu u ovim operacijama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene