Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena spola

Rodio se kao dječak, već s 8 postao djevojčica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josie Romero izgleda i ponaša se kao i svaka druga normalna osmogodišnja djevojčica, no rođena je u tijelu dječaka, kojem su roditelji dali ime Joey.

Sa Četiri navršene godine, Joey, odnosno Josie, inzistirala je pred svojim roditeljima kako je on zapravo djevojčica, a s pet navršenih godina odbijala je šišati kosu, da bi joj naposljetku stručnjaci dijagnosticirali kako je transseksualac. Josie je pravno sada uistinu djevojčica, no operaciju promjene spola, moći će obaviti tek kad postane punoljetna, odnosno žena.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Slika nije dostupna Od Tima do Kim Najmlađa na svijetu s novim spolom

'Kao mala, stalno se igrala s figuricama vojnika i ljuljuškala ih poput bebica', objasnila je njezina 42-godišnja majka Vanessia. 'Kad je navršila četiri godine, već je uporno govorila kako je ona zapravo djevojčica, iako smo joj mi tvrdili da nije', dodala je majka. U tom periodu, obitelj Romero živjela je u Japanu, u vojnoj bazi, s obzirom da je suprug Joseph radio kao inženjer u ratnom zrakoplovstvu. Tamo su posvojili i dvogodišnju kinesku djevojčicu, s kojom se Josie obožavala igrati.

Otac prežalio sina i dobio kćer

Nakon što je pedijatar obitelji savjetovao da posjete specijalistu za spolove, obitelj je počela prihvaćati činjenicu da je njihov sin, zapravo djevojčica. 'Žalio sam za izgubljenim sinom i kad sam nekako to prihvatio, znao sam da sam dobio kćer', rekao je otac Joseph. Obitelj sada živi u Vailu, u Arizoni, gdje su preselili prošle godine i gdje Josie i njezina sestra zajedno pohađaju školu.

Kad navrši 12 godina, Josie će početi primati žensku hormonalnu terapiju, pomoću koje bi joj se trebao spriječiti muški pubertet. isto tako, Josie je svjesna kako će joj biti potrebna prava operacija kad postane punoljetna, kako bi njezina transformacija u ženu bila u potpunosti gotova. 'Drago mi je da sada svi znaju da sam prava djevojčica te da se više ne moram pretvarati da sam dječak', istaknula je Josie, koja je postala prava glasnogovornica transseksualne djece.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene