Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smršavio 20 kilograma

Militanti oteli bivšeg tjelohranitelja Zorana Đinđića: 'Pet mjeseci nije vidio sunce'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'On je u jako teškom stanju. Kaže da je smršavio 20 kilograma i da 5 mjeseci nije vidio sunce', rekla je njegova supruga.

Islamisti su oteli bivšeg tjelohranitelja Zorana Đinđića, javlja srbijanski Telegraf. Za njega nije tražena nikakva novčana otkupnina, niti je optužen za neko kazneno djelo. Bivši tjelohranitelj ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, Srđan Babić već je pet mjeseci tako navodno zarobljen u Libiji pod nejasnim okolnostima.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

'On je u jako teškom stanju. Kaže da je smršavio 20 kilograma i da 5 mjeseci nije vidio sunce. Prvo me pitao zašto je zatočen. Nisam znala što da mu kažem jer ni ja ne znam', prenosi Telegraf izjave njegove supruge. Babiću je naime kontakt s obitelji omogućen prije dva dana.

Babić je javnosti u Srbiji poznat kao čovjek koji na jedinoj snimci poslije atentata na Đinđića zaustavlja automobile u Nemanjinoj ulici kako bi smrtno stradali premijer brzo bio prevezen u Urgentni centar. Poslije ubojstva radio je u MUP-u Srbije, odakle je otpušten nakon smjene Gorana Radosavljevića Gurija.

U Libiji je radio kao tim lider u francuskoj kompaniji “ASP” koja se bavi nabavom i logističkom podrškom diplomatskim misijama, međunarodnim organizacijama, kao i naftnim kompanijama, a radio je i u menadžmentu tvrtke koja je usluge pružala naftnoj kompaniji ENI u Libiji.

Njegova supruga Vesna i sin Strahinja pet mjeseci žive u strahu, a mislili su i da je ubijen. Vesna se za pomoć navodno obratila i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, i rekla da očekuje učinkovitiju reakciju države da pomogne u oslobađanju njezinog supruga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene