Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'On je u jako teškom stanju. Kaže da je smršavio 20 kilograma i da 5 mjeseci nije vidio sunce', rekla je njegova supruga.


Islamisti su oteli bivšeg tjelohranitelja Zorana Đinđića, javlja srbijanski Telegraf. Za njega nije tražena nikakva novčana otkupnina, niti je optužen za neko kazneno djelo. Bivši tjelohranitelj ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, Srđan Babić već je pet mjeseci tako navodno zarobljen u Libiji pod nejasnim okolnostima.

Vezani članci Staford, ilustracija (Foto: Getty Images) Staford bez uzice uletio u školu, djeca u panici gledala kako ga odrasli hvataju. Ravnatelj skinuo remen s hlača i uhvatio ga lasom... Burning man kolo (Foto: Screenshot) Balkanci opleli kolo nasred pustinje na jednom od najpoznatijih svjetskih festivala

'On je u jako teškom stanju. Kaže da je smršavio 20 kilograma i da 5 mjeseci nije vidio sunce. Prvo me pitao zašto je zatočen. Nisam znala što da mu kažem jer ni ja ne znam', prenosi Telegraf izjave njegove supruge. Babiću je naime kontakt s obitelji omogućen prije dva dana.

Babić je javnosti u Srbiji poznat kao čovjek koji na jedinoj snimci poslije atentata na Đinđića zaustavlja automobile u Nemanjinoj ulici kako bi smrtno stradali premijer brzo bio prevezen u Urgentni centar. Poslije ubojstva radio je u MUP-u Srbije, odakle je otpušten nakon smjene Gorana Radosavljevića Gurija.

U Libiji je radio kao tim lider u francuskoj kompaniji “ASP” koja se bavi nabavom i logističkom podrškom diplomatskim misijama, međunarodnim organizacijama, kao i naftnim kompanijama, a radio je i u menadžmentu tvrtke koja je usluge pružala naftnoj kompaniji ENI u Libiji.

Njegova supruga Vesna i sin Strahinja pet mjeseci žive u strahu, a mislili su i da je ubijen. Vesna se za pomoć navodno obratila i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, i rekla da očekuje učinkovitiju reakciju države da pomogne u oslobađanju njezinog supruga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook