Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zašto ne?

Srbija: Legalizirat će marihuanu u medicinske svrhe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji je pokrenuta tema oko legalizacije marihuane u medicinske svrhe. Pokrenuta su razna istraživanja koja su pokazala da kanabis ima pozitivan utjecaj u tim slučajevima.

'Za sve što daje rezultate u lječenju, pa i za marihuanu, Ministarstvo zdravlja neće praviti probleme oko toga da se uvede u medicinu', rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

'Imamo razna istraživanja koje su pokazala da kanabis ima dobre rezultate u medicini'. 'Sigurno nećemo bježati od nečega što ima pozitivan utjecaj', dodao je. 'Ipak, ne želimo donositi odluke preko noći', objašnjava Lončar.

Uzgajali marihuanu u-bolnici!!

Humanitarna organizacija 'Lekalizuj' pokrenula je inicijativu za izmjenu zakona o upotrebi kanabisa u medicinske svrhe, prenosi Kurir.

Kanabis se tisućama godina koristi u tradicionalnoj medicini i dokazano je da njegovo blagotvorno svojstvo ublažava simptome u većini teških bolesti od multiple skleroze, epilepsije, AIDS-a do raznih vrsta karcinoma i nuspojava koje izaziva kemoterapija. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene