Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spustio avion u rijeku, spasio 155 osoba

Spustio avion u rijeku kao da je to nešto obično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dramatičnog slijetanja u rijeku Hudson, spašavanja svih 155 putnika i članova posade iz aviona, pilot Chesley Sullenberger nazvao je suprugu i rekao ‘draga imali smo nesreću’, tako smireno da je ona mislila da se radi o nekoj posve beznačajnoj stvari.

Kapetan, bivši pripadnik američkog zrakoplovstva, prozvan je herojem nakon što je uspio spustiti zrakoplov u rijeku Hudson na kojoj je plutao. Nekoliko minuta kasnije smireno je supruzi u telefonskom razgovoru rekao što se dogodilo, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok u avionu Pilot prigušio svjetla i počeo gledati sadržaj koji je šokirao putnika: Otišao je na WC i nakon toga zaspao Ilustracija Oteli ih nakon slijetanja Kraj misteriozne otmice u brdima: Policija imala dozvolu za smrtonosnu silu

‘Bila sam začuđena. Čula sam ga da ljudima govori kako piloti rijetko doživljavaju nesreće tijekom svoje karijere. Kada me nazvao, rekao je da se dogodila nesreća. Isprva sam mislila da se dogodilo nešto beznačajno, ali onda mi je ispričao okolnosti i ostala sam začuđena. Odmah sam otišla po kćeri u školu. Nisam se mogla prestati tresti . Mislim da je dobro, pa sam sada odahnula’, ispričala je Lori Sullenberger, supruga 57-godišnjeg pilota heroja.

>> Spašeni putnici aviona kojeg su guske srušile u rijeku Hudson

Prema vladinim izvorima, prije nego je avion završio u rijeci Sullenberg je kontroli leta javio da se zrakoplov sudario s jatom divljih gusaka, što je izazvalo požar u najmanje jednom od motora. Očevici s obale su posvjedočili da je zrakoplov letio vrlo sporo, kao da je pilot ugasio oba motora i glatko sletio u rijeku, uz veliki pljusak vode. Ubrzo su se otvorila vrata zrakoplova i izlazi za nuždu, a zrakoplov su okružili mali putnički brodovi i trajekti koji plove između New Yorka i New Jerseya, patrolni čamci Obalne straže, policije i vatrogasni remorker.

Najveći gubitak života u avionskoj nesreći koju su uzrokovale ptice dogodio se 4. listopada 1960. kada je Eastern Airline proletio kroz jato ptica tijekom uzlijetanja pri čemu su oštećena sva četiri motora, a zrakoplov se srušio u blizini luke u Bostonu. Poginulo je 62 ljudi.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene