Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SPS odustao od koalicije s radikalima u Beogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo Socijalističke partije Srbije odustalo je od koalicije sa Srpskom radikalnom strankom i Demokratskom strankom Srbije Vojislava Koštunice za formiranje vlasti u Beogradu.

'Predsjedništvo SPS -a je u nedjelju zaključilo da bi koalicija s Demokratskom strankom Srbije i Srpskom radikalnom strankom ugrozila opstanak vlade Srbije', rekao je novinarima Ivica Dačić, predsjednik SPS-a, nakon sjednice stranačkog predsjedništva.

Pročitajte i ovo Ivan Martan, Nikica Augustinović i Nada Šikić "Za Domovinu" Tri stranke predstavile novu koaliciju: "Desnica je u Hrvatskoj ozbiljna alternativa, ne smijemo si dopustiti getoiziranje" Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna"

SPS je na državnoj razini sklopio koaliciju s Demokratskom strankom predsjednika države Borisa Tadića i ostalim proeuropskim snagama, ali je prije toga na lokalnoj razini u Beogradu dogovorio koaliciju s radikalima i Koštuničinom strankom.

Tadić je socijalistima zaprijetio raskidanjem vladajuće koalicije ako s radikalima formiraju vlast u Beogradu.

Iako je do sjednice Skupštine Beograda ostao još jedan dan, još uvek nije poznato koja većina će formirati vlast u srbijanskoj prijestolnici, a spominje se i mogućnost novih izbora. Naime, proeuropske stranke, uključujući i LDP Čede Jovanovića, nemaju većinu u gradskoj skupštini ukoliko im se ne pridruže socijalisti, a oni pak odbijaju bilo kakvu koaliciju u koju bi bili uključeni liberali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene