Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjedništvo Socijalističke partije Srbije odustalo je od koalicije sa Srpskom radikalnom strankom i Demokratskom strankom Srbije Vojislava Koštunice za formiranje vlasti u Beogradu.


'Predsjedništvo SPS -a je u nedjelju zaključilo da bi koalicija s Demokratskom strankom Srbije i Srpskom radikalnom strankom ugrozila opstanak vlade Srbije', rekao je novinarima Ivica Dačić, predsjednik SPS-a, nakon sjednice stranačkog predsjedništva.

Vezani članci Slika nije dostupna Hillary Clinton službeno prekinula kampanju i snažno podržala Obamu Slika nije dostupna Tadić traži podršku svojih demokrata za formiranje vlade sa socijalistima

SPS je na državnoj razini sklopio koaliciju s Demokratskom strankom predsjednika države Borisa Tadića i ostalim proeuropskim snagama, ali je prije toga na lokalnoj razini u Beogradu dogovorio koaliciju s radikalima i Koštuničinom strankom.

Tadić je socijalistima zaprijetio raskidanjem vladajuće koalicije ako s radikalima formiraju vlast u Beogradu.

Iako je do sjednice Skupštine Beograda ostao još jedan dan, još uvek nije poznato koja većina će formirati vlast u srbijanskoj prijestolnici, a spominje se i mogućnost novih izbora. Naime, proeuropske stranke, uključujući i LDP Čede Jovanovića, nemaju većinu u gradskoj skupštini ukoliko im se ne pridruže socijalisti, a oni pak odbijaju bilo kakvu koaliciju u koju bi bili uključeni liberali.