U bosanskohercegovačkoj Donjoj Gradini Aleksandar Vučić i Milorad Dodik sudjelovali su u komemoraciji za srpske žrtve Jasenovca i NDH. Najavili su i komemoracijski centar.

Galerija


U Donjoj Gradini u BiH državni vrh Srbije i Republike Srpske sudjelovao je na komemoraciji za žrtve Jasenovca i NDH.

Vezani članci Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, arhiva Vučić triput dnevno kontaktira sa zaraženim Dodikom, poslao mu i liječnike: "Njegovo stanje nije idealno" Milorad Dodik na komemoraciji žrtvama jasenovačkog logora u Donjoj Gradini (Foto: Dnevnik.hr) Komemoraciju žrtvama jasenovačkog logora u Donjoj Gradini zasjenio novi Dodikov diplomatski incident

Aleksandar Vučić je najavio kako će u tom mjestu koje se nalazi s druge obale Save, preko puta Jasenovca, izgraditi veliki memorijalni kompleks za sve srpske žrtve.

Rekao je i da su Srbi narod koji je na ovim prostorima pretrpio najveće žrtve, a usporedio je i zločine iz četrdesetih s vojnom operacijom Oluja iz 1995.

"Novi Jasenovci, nove Oluje, neće se dogoditi više našem narodu. I to im danas poručuje mala, nevelika, ali ponosnija, snažnija i dostojanstvenija Srbija nego što je bila u prethodnih trideset godina“, zaključio je Vučić.

"Što da zaboravim? Neću. Da oprostim? Neću. Bez obzira što me crkva podučava da to uradim", dodao je Milorad Dodik.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr