Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako bi upozorila druge žene na opasnosti koje prijete prilikom podvrgavanja estetskoj operaciji, žrtva jedne takve, Dinora Rodrigez, je odlučila progovoriti.


Dinora je svoje tijelo povjerila estetskoj kirurginji u Kaliforniji, a preporuku je dobila od prijatelja. Dinora nije ulazila u njezine detaljne kvalifikacije jer da jest, saznala bi da joj je karijera puna mrlja te da nema dozvolu američkog Društva plastičnih kirurga.

Vezani članci Propala operacija grudi - 11 Optužuju splitskog kirurga za propale estetske zahvate: "Bilo je kao da me mesar rezao. Iz rane je počela curiti sukrvica i gnoj" Zaigrale se s pojasima Zaigrale se s pojasima: Recept je poprilično jednostavan, a rezultati su bombastični

Nadrliječnica joj je tako, umjesto rutinskog povećanja grudi iste uspjela spojiti i od dvije dojke napravio jednu. Također joj je, samovoljno, jer je to uopće nije tražila, zatgnula vjeđe te sada više nikad neće moći zatvoriti kapke do kraja pa će cijeli život morati stavljati kapi kako bi oko zadržalo vlažnost.

Taakođer, dok joj je 'uređivala' grudi, kirurginja je prerezala određene mišiće i živce pa Dinora živi s konstantnom boli u prsima.

Dinora trenutno od novca kojeg je dobila nakon što je tužila kirurginju pokušava vratiti svoj izgled u normalu, a njenu potresnu priču je Društvo američkih plastičnih kirurga odlučilo iskoristiti za novu kampanju. Žele upozoriti ljude na sve opasnosti odlaska kod nekvalificiranog kirurga. 'Samo zato što su u bijeloj kuti ne znači da su kvalificirani kirurzi', poručili su.

Po posljednjim brojkama u 2010. godini u SAD-u se plastičnoj operaciji podvrgnulo 1,6 milijuna ljudi od kojih je 300 tisuća uljepšavalo grudi, a 289 tisuća je obavilo liposukciju.