Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znaju samo 4 osobe

Špijunka ili svjedokinja: Gdje je nestala djevojka ubijenog političara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petro Porošenko, predsjednik Ukrajine, jedan je od četvero ljudi koji znaju što se dogodilo s Anom Durickajom (24), svjedokinjom ubojstva Borisa Nemcova, ruskog oporbenjaka.

Boris Nemcov ubojen je prije nešto više od mjesec dana u središtu Moskve, tijekom šetnje sa svojom 32 godine mlađom djevojkom Anom Durickajom. Nemcov je ubijen s četiri hica nedaleko od Kremlja. Iako je ruska policija prvotno zadržala Durickaju kao svjedoka zločina, kasnije joj je dozvoljeno da otputuje u Ukrajinu. Ona je policiji rekla kako "nije ništa vidjela".

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu"

Kako su se pojavile sumnje da je Durickaja možda bila špijunka, novinar talijanskog lista Corriere dela Sera otputovao je u rodno mjesto manekenke Durickaje u Ukrajini - Bilu Cerkvu, koja se nalazi 80-ak kilometara od Kijeva.

Umejsto osiguranja pred zgradom koje je očekivao zbog glasina da je Durickaja pod zaštitom, novinar talijanskog lista nabasao je na prazne stepenice u zgradi te djevojku u kućnom ogrtaču u stanu na sedmom katu, gdje je navodno trebala biti nestala manekenka.

Kći Borisa Nemcova: 'Ne mogu šutjeti'

"Adresa je lažna. Čitala sam o tome u novinama, ali ja sam ovdje pet godina i ona tu nikada nije stanovala. Do prije neki mjesec tu je dolazio prespavati neki vojnik, ne znam tko je bio. On sigurno nije bio ta manekenka", rekla je djevojka u kućnom ogrtaču talijanskom novinaru.

Prema pisanju jednog kijevskog lista, lokaciju Durickaje znaju samo četiri osobe u Ukrajini, među kojima su predsjednik Petro Porošenko i premijer Arsenij Jacenjuk. Pored njih za lokaciju Durickaje navodno znaju još samo ministar policije i šef tajne službe.

Da čitava stvar bude još misterioznija, čini se da je nestala i manekenkina majka Ina. Ona je prije nekog vremena javila da je bolesna u bolnici u kojoj radi kao medicinska sestra te je otad nitko nije vidio. Niti tu ne prestaje misterij, jer je Durickajin brat Bogdan na poziv ravnateljugimnazije koju je pohađao - jednostavno ispisan iz iste.

"Predao sam mu školski materijal i poželio mu sreću. Ona će biti potrebna prije svega njegovoj sestri: nemoguće je da onaj koji se protivi Putinu, ubijen bez dozvole vlasti", rekao je ravnatelj gimnazije Volodimir Tkačenko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene