Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petro Porošenko, predsjednik Ukrajine, jedan je od četvero ljudi koji znaju što se dogodilo s Anom Durickajom (24), svjedokinjom ubojstva Borisa Nemcova, ruskog oporbenjaka.


Boris Nemcov ubojen je prije nešto više od mjesec dana u središtu Moskve, tijekom šetnje sa svojom 32 godine mlađom djevojkom Anom Durickajom. Nemcov je ubijen s četiri hica nedaleko od Kremlja. Iako je ruska policija prvotno zadržala Durickaju kao svjedoka zločina, kasnije joj je dozvoljeno da otputuje u Ukrajinu. Ona je policiji rekla kako "nije ništa vidjela".

Vezani članci Moskva protjeruje diplomate - Kremlj (Foto: AFP) Rusija izlazi na birališta: Pravo glasa ima 180 milijuna Rusa, izbori traju tri dana u 11 vremenskih zona Nakaradni prizori (Foto: klyker.com) Votka im je poremetila moć rasuđivanja, pogledajte što su objavili na društvenim mrežama

Kako su se pojavile sumnje da je Durickaja možda bila špijunka, novinar talijanskog lista Corriere dela Sera otputovao je u rodno mjesto manekenke Durickaje u Ukrajini - Bilu Cerkvu, koja se nalazi 80-ak kilometara od Kijeva.

Umejsto osiguranja pred zgradom koje je očekivao zbog glasina da je Durickaja pod zaštitom, novinar talijanskog lista nabasao je na prazne stepenice u zgradi te djevojku u kućnom ogrtaču u stanu na sedmom katu, gdje je navodno trebala biti nestala manekenka.

Kći Borisa Nemcova: 'Ne mogu šutjeti'

"Adresa je lažna. Čitala sam o tome u novinama, ali ja sam ovdje pet godina i ona tu nikada nije stanovala. Do prije neki mjesec tu je dolazio prespavati neki vojnik, ne znam tko je bio. On sigurno nije bio ta manekenka", rekla je djevojka u kućnom ogrtaču talijanskom novinaru.

Prema pisanju jednog kijevskog lista, lokaciju Durickaje znaju samo četiri osobe u Ukrajini, među kojima su predsjednik Petro Porošenko i premijer Arsenij Jacenjuk. Pored njih za lokaciju Durickaje navodno znaju još samo ministar policije i šef tajne službe.

Da čitava stvar bude još misterioznija, čini se da je nestala i manekenkina majka Ina. Ona je prije nekog vremena javila da je bolesna u bolnici u kojoj radi kao medicinska sestra te je otad nitko nije vidio. Niti tu ne prestaje misterij, jer je Durickajin brat Bogdan na poziv ravnateljugimnazije koju je pohađao - jednostavno ispisan iz iste.

"Predao sam mu školski materijal i poželio mu sreću. Ona će biti potrebna prije svega njegovoj sestri: nemoguće je da onaj koji se protivi Putinu, ubijen bez dozvole vlasti", rekao je ravnatelj gimnazije Volodimir Tkačenko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook