Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Oporba je obezglavljena'

Kći Borisa Nemcova: 'Ne mogu šutjeti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kći ubijenog ruskog oporbenog vođe Borisa Nemcova, Žana, izjavila je da je ruski predsjednik Vladimir Putin 'politički' odgovoran za ubojstvo njezina oca, piše u četvrtak BBC.

Nemcov, bivši zamjenik premijera i oporbeni lider, ubijen je 27. veljače dok je s djevojkom šetao blizu Kremlja. Vladimir Putin je osudio njegovo ubojstvo i obećao da će ubojice biti otkrivene.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

Žana je u intervjuu BBC-u ponovila tvrdnje očevih saveznika da je ubojstvo politički motivirano.

"On je bio najveći kritičar Putina i najmoćniji oporbeni čelnik u Rusiji", rekla je. "Nakon njegove smrti oporba je obezglavljena i uplašena", dodala je.

Tridesetogodišnjakinja, koja radi kao analitičarka financijskih tržišta i televizijska voditeljica, rekla je da je ruski istražitelji nisu kontaktirali jer "nisu zainteresirani za neovisnu istragu". Također je potvrdila da nije mogla ući u očev stan u kojem je čuvao dokumente.

Priznao ubojstvo Nemcova jer je mučen u zatvoru?!

Govoreći o trenutku kada je saznala za ubojstvo, rekla je: "Nisam mogla vjerovati, i dalje ne vjerujem. Ubili su mi oca. Ne mogu šutjeti", kazala je Žana.

Jedan od optuženika za ubojstvo u međuvremenu je rekao da je bio prisiljen priznati sudjelovanje u atentatu.

Zaur Dadajev ispričao je osobama koje su ga posjetile u zatvoru da je dva dana bio vezan s vrećom preko glave i da je morao priznati ubojstvo.

Sud u Moskvi objavio je u nedjelju da je Dadajev, optužen zajedno s drugim Čečenom Anzorom Gubaševim, priznao umiješanost u ubojstvo na mostu pored Kremlja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene