Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolsko antikorupcijsko tužiteljstvo podnijelo je žalbu na poziv pokrajinskog suda za saslušanje princeze Cristine, kćeri španjolskog kralja Juana Carlosa, u svojstvu osumnjičene u korupcijskom slučaju protiv njezina supruga, što je sudska odluka bez presedana protiv jednog člana kraljevske obitelji.


Antikorupcijsko tužiteljstvo smatra da je temelj žalbe načelo "jednakosti pred zakonom", upućujući na to da se prema princezi postupa nepošteno zbog kraljevskog statusa, prenosi portal France 24. "Optuživati osobu unaprijed predstavlja u najmanju ruku diskriminatorno ponašanje", stoji u podnesku tužiteljstva.

Sudac Jose Castro u Palmi na otoku Mallorca pozvao je u srijedu 47-godišnju princezu da 27. travnja da iskaz u postupku protiv njezina supruga, bivšeg rukometaša Inakia Urdangarina. Antikorupcijski tužitelj zatražio je od suda da odgodi saslušanje dok pokrajinski sud ne odluči o njegovoj žalbi.

>> Španjolska princeza optužena za umiješanost u korupciju

Kraljevska obitelj "potpuno se slaže" s odlukom tužiteljstva da se žali na sudsku odluku, rekao je glasnogovornik kraljevske obitelji.

Castro je u odluci napisao kako postoje dokazi da je princeza surađivala sa suprugom Inakijem Urdangarinom, koji je optužen za pronevjeru milijuna eura javnih sredstava i poreznu prijevaru u vrijeme dok je bilo na čelu jedne zaklade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Šeik Rašid Al Maktoum sa četiri kćeri (Foto: AFP) Princezu nitko nije vidio već tri godine, a sada se javila i tvrdi da je zatočena, uopće ne vidi sunce Plaža u Magalufu, Mallorca Nakon snimki tulumarenja razuzdanih turista: Zatvaraju se ulice s kafićima na španjolskoj Mallorci