Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korupcijska afera

Španjolsko se tužiteljstvo žali na poziv za saslušanje princeze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolsko antikorupcijsko tužiteljstvo podnijelo je žalbu na poziv pokrajinskog suda za saslušanje princeze Cristine, kćeri španjolskog kralja Juana Carlosa, u svojstvu osumnjičene u korupcijskom slučaju protiv njezina supruga, što je sudska odluka bez presedana protiv jednog člana kraljevske obitelji.

Antikorupcijsko tužiteljstvo smatra da je temelj žalbe načelo "jednakosti pred zakonom", upućujući na to da se prema princezi postupa nepošteno zbog kraljevskog statusa, prenosi portal France 24. "Optuživati osobu unaprijed predstavlja u najmanju ruku diskriminatorno ponašanje", stoji u podnesku tužiteljstva.

Sudac Jose Castro u Palmi na otoku Mallorca pozvao je u srijedu 47-godišnju princezu da 27. travnja da iskaz u postupku protiv njezina supruga, bivšeg rukometaša Inakia Urdangarina. Antikorupcijski tužitelj zatražio je od suda da odgodi saslušanje dok pokrajinski sud ne odluči o njegovoj žalbi.

>> Španjolska princeza optužena za umiješanost u korupciju

Kraljevska obitelj "potpuno se slaže" s odlukom tužiteljstva da se žali na sudsku odluku, rekao je glasnogovornik kraljevske obitelji.

Castro je u odluci napisao kako postoje dokazi da je princeza surađivala sa suprugom Inakijem Urdangarinom, koji je optužen za pronevjeru milijuna eura javnih sredstava i poreznu prijevaru u vrijeme dok je bilo na čelu jedne zaklade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Slika nije dostupna "NA RASPOLAGANJU TUŽITELJIMA" Bivši španjolski kralj Juan Carlos napustio zemlju zbog istrage o korupciji i otišao u Dominikansku Republiku

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene