Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolska vlada smijenila je svog veleposlanika u Belgiji zbog potpune neaktivnosti, a prema izvješću ministarstva vanjskih poslova on u četiri godine svog mandata uopće nije kontaktirao s vlastima zemlje domaćina, piše španjolski tisak.


U službenom priopćenju povodom njegove smjene navodi se da je veleposlanik Ignacio Jesus Matellanes neadekvatno reprezentirao svoju državu i često izbivao s posla.

Vezani članci Poplave napravile veliku štetu u Njemačkoj i Belgiji - 3 Broj poginulih u poplavama u Njemačkoj i Belgiji narastao na 168 Posljedice poplava u Erfstadtu kod Kölna Zastrašujuće fotografije nakon poplava u Njemačkoj obilaze svijet: Područje oko Kölna doslovno progutala bujica

Anonimni diplomatski izvor kazao je za dnevnik El Confidencial da je veleposlanik na posao dolazio oko 10 ujutro, a već poslije jedan sat odlazio na misu, da je zbog konflikta s osobljem u ambasadi bio vrlo visok postotak bolovanja, no da je najgore od svega da tijekom svog mandata nije ostvario nikakav kontakt s belgijskim vlastima, dok je odbijao svaku inicijativu osoblja u tom smjeru.

Slične su se kritike na njegov račun mogle čuti i ranije, dok je bio veleposlanik Španjolske u Nikaragvi, piše list.

Od kako je 2011. godine postao vršitelj dužnosti ministra vanjskih poslova, Jose Manuel Garcia-Margallo izvršio je smjene više problematičnih diplomata, pa je tako smijenjen bivši konzul u Bostonu koji je na dan kad je u tom američkom gradu prije nekoliko godina izvršen bombaški napad na bostonskom maratonu u redovno vrijeme zatvorio svoj ured i prestao komunicirati s ministarstvom vanjskih poslova u izvanrednoj sitaciji, a da ga nije obavijestio gdje se nalazi i kako ga mogu naći. (Hina)