Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Španjolska: Pobačaj na brodu u strahu od zakona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski brod koji ženama nudi mogućnost pobačaja pristao je u Španjolsku koja se oštro protivi legalizaciji pobačaja.

Brod organizacije 'Women on Waves' pristao je u Valenciju i ženama koje žele napraviti pobačaj nudi odlazak u međunarodne vode kako bi bez straha od zakona mogle iskoristiti svoje pravo na pobačaj.

Pročitajte i ovo Prosvjed za pravo na pobačaj u Francuskoj Čeka se konačna odluka Hoće li pravo na pobačaj po prvi put ući u ustav jedne države? Reformu podržava 85 posto stanovništva Ilustracija 30 godina zatvora Dijete joj umrlo nakon porođaja pa osuđena za pobačaj: "Prestanite optuživati ​​i progoniti druge nevine žene poput mene"

Na obali su ih dočekali aktivisti za očuvanje života i oni koji pravo na pobačaj podržavaju. Feministice pak naglašavaju kako je vrijeme da se zakon o pobačaju u Španjolskoj promijeni.

'Mi se borimo već 30 godina kako pravo na pobačaj ne bi bilo tretirano kao zločin. Želimo da se pobačaj doživljava kao dio brige za zdravlje, jer to je prvenstveno odluka svake žene', rekla je glasnogovornica španjolskog feminističkog pokreta Teresa Meana.

Ipak s njezinim mišljenjem ne slažu se oni koji podržavaju pravo na život i smatraju da bi promjena zakona bila jednaka grijehu.

'Moramo obraniti prava nerođene djece. Ovdje sam kako bi dao glas onima koji to sami ne mogu reći. Mi branimo život od trenutka začeća do prirodne smrti. Pobačaj doživljavamo kao ubojstvo i smatramo ga protuzakonitim. A mijenjanje tog zakona smatramo jednom od najgori stvari koja bi se ovoj zemlji mogla dogoditi', rekao je Juan Rivera.

Brod Aurora isplovit će iz Valencije u međunarodne vode kako bi izveo prva tri pobačaja, a kako kažu ispunjavanje je to osnovnog prava svake žene.

Ovaj 18-metarski brod nastavit će putovati uz španjolsku obalu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene