Kokain, ilustracija (Foto: AFP)
Kokain, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Španjolska policija zaplijenila je podmornicu s dvije tone kokaina nedaleko od obale Galicije.


Iz policije je priopćeno da su dvije osobe uhićene nakon što se podmornica uočena na obali Galicije. U lociranju podmornice pomogao je podvodni uređaj na obali. Treća osoba je u bijegu. U priopćenju se navodi da se radi o državljanima Ekvadora.

Vezani članci Kokain, ilustracija Cijena je stabilna, a čistoća raste: Kokain u Europi nikad dostupniji, dileri se u pandemiji prebacili na dostavu Foto: Facebook Šibenski doktor na Karibima sreo ekipu koja je pala zbog tone kokaina? "Sve je bilo čudno... Bili su simpatični, žao mi što su upetljani..."

Podmornica duga 20 metara stigla je iz Kolumbije, a primjećena je jugozapadno od grada Pontevedra. Do otkrića podmornice je došlo nakon međunarodne istrage u kojoj su sudjelovali Nacionalna policija, Civilna zaštita i Carinski nadzor, piše Olive Press. Tijekom policijske operacije, posada podmornice pokušala je uroniti u dubinu.

U tijeku je izvlačenje podmornice na površinu, a cijela situacija je složena zbog loših vremenskih uvjeta. Istražitelji vjeruju da je podmornica izgrađena u Gvajani i da djeluje godinama.