Kokain, ilustracija (Foto: AFP)
Kokain, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Španjolska policija zaplijenila je podmornicu s dvije tone kokaina nedaleko od obale Galicije.


Iz policije je priopćeno da su dvije osobe uhićene nakon što se podmornica uočena na obali Galicije. U lociranju podmornice pomogao je podvodni uređaj na obali. Treća osoba je u bijegu. U priopćenju se navodi da se radi o državljanima Ekvadora.

Vezani članci U velikoj akciji talijanske policije uhićen Hrvat koji je švercao kokain od 100 milijuna eura Uhićen i Hrvat: U velikoj akciji talijanske policije pali šverceri kokaina vrijednog 100 milijuna eura Policija uhvatila dilera u Zagrebu - 1 Pao diler na zagrebačkoj Trešnjevci: Policija kod njega pronašla kokain, marihuanu, vagu i novac

Podmornica duga 20 metara stigla je iz Kolumbije, a primjećena je jugozapadno od grada Pontevedra. Do otkrića podmornice je došlo nakon međunarodne istrage u kojoj su sudjelovali Nacionalna policija, Civilna zaštita i Carinski nadzor, piše Olive Press. Tijekom policijske operacije, posada podmornice pokušala je uroniti u dubinu.

U tijeku je izvlačenje podmornice na površinu, a cijela situacija je složena zbog loših vremenskih uvjeta. Istražitelji vjeruju da je podmornica izgrađena u Gvajani i da djeluje godinama.