Španjolski parlament nije izglasao prijedlog proračuna. Premijer Pedro Sanchez najavio je ranije da će ako proračun ne bude izglasan raspisati prijevremene izbore.

Galerija


Socijalistički premijer Španjolske Pedro Sanchez nema većinu u parlamentu i ovisio je o podršci manjih stranaka. S obzirom na to da je proračun odbijen, planira pozvati na prijevremene izbore.

Vezani članci Nositelj liste HSP-a Karlo Starčević (Foto: Dnevnik.hr) HDZ u Lici pobjednik, ali za formiranje vlasti trebat će partnera: "Kad odlučimo hoćemo li ići s nekim u koaliciju, to ćemo jasno i glasno reći" Pedro Sanchez (Foto: AFP) Socijalist Sánchez novi premijer Španjolske

Dvije male prokatalonske stranke na čije se glasove oslanjao Sanchez, nisu mu dale podršku u parlamentu prilikom izglasavanja budžeta za 2019. godinu, piše Reuters.

Maria Jesus Monteru, ministrica zadužena za proračun, rekla je u parlamentu da vlada neće podleći ucjeni. ''Ako želite samoproglašenje, kažem vam da neće biti proračuna'', rekla je upozoravajući prokatalonske stranke da će neizglasavanjem proračuna izgubiti darežljivu svotu za razvoj regije kakva je predviđena sporazumom.

Datum izbora još nije određen, iako je 14. travnja najizgledniji. Sanchez izbore želi što prije kako bi mobilizirao ljevicu i dobio što više glasova budući da desnica jača.

Socijalisti imaju dobar rejting u istraživanjima – 30 posto, no dvije desne stranke zajedno mogle bi dobiti također 30 posto glasova.

Jadranka Kosor objavila novu fotografiju iz prošlosti i pokazala noge: ''Kao Sophia Loren!"

Erceg nakon presude otišao do spomenika Tuđmanu. Stigla i policija: Kako vas nije sram..."