Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otrovali se

Curio plin u rudniku: 6 mrtvih, 5 hospitaliziranih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest je osoba smrtno stradalo, a pet ih je hospitalizirano zbog trovanja nakon curenja plina u rudniku ugljena u Santa Luciji, blizu grada Leona na sjeverozapadu Španjolske, izvijestile su spasilačke službe.

'Pet je osoba prebačeno u bolnicu u Leonu, a na mjesto nesreće poslan je helikopter s medicinskom opremom', rekao je glasnogovornik spasilačke službe za France presse dodavši kako se čini da je riječ o curenju metana.

Španjolski rudnici ugljena u vrlo su lošem stanju i u posljednje se vrijeme zatvaraju jedan za drugim. Četrdesetak ih je još uvijek aktivno, uglavnom na sjeveru zemlje, gdje je zaposleno 8.000 rudara.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika

>> BiH: Rudari prekinuli štrajk i napustili rudnik

Španjolski su rudari 2012. štrajkali mjesec dana, prosvjedujući zbog smanjenja državnih potpora koje, kako smatraju, predstavlja prijetnju gospodarskom opstanku cijelih regija koje ovise o izvlačenju ugljena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene