Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Spaljene tri sunitske džamije južno od Bagdada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri sunitske džamije južno od Bagdada jutros su napadnute i spaljene kao vjerojatna odmazda za dizanje u zrak minareta bagdadske džamije Samare al-Askari, važnog šijitskog svetišta, priopćila je policija.

Prema tvrdnjama policije, ciljevi nepoznatih naoružanih napadača bile su džamije al-Mustafa i Hutin u Iskandariji, te al-Bašir u obližnjem Mahavilu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ozlijeđeno više od 20 ljudi U Bagdadu eksplodirao automobil bomba, najmanje osmero poginulih Slika nije dostupna Više od 70 ozlijeđenih Krvavi petak u Iraku: U napadima na džamije ubijeno 19 osoba

Dan nakon što su eksplozivom uništena dva zlatna minareta šijitske džamije Samare al-Askari, ulicama Bagdada i drugih gradova patroliraju deseci tisuća iračkih i američkih snaga, a na snazi je policijski sat.

Napad na istu džamiju u veljači 2006. potaknuo je valove međuvjerskog nasilja u kojima su poginuli deseci tisuća ljudi, što je Irak dovelo na rub općemuslimanskog građanskog rata između većinskih šijita i pripadnika sunitske manjine.

Strahove od identičnog scenarija izazvao je i novi napad, koji je osudio i američki predsjednik George W. Bush.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene