Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popularniji SP u znanosti?

SP u znanosti popularnije od onog u nogometu!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europljani su zainteresiraniji u znanost nego u sport, jedno je od rezultata istraživanja stavova Europljana prema znanoti i tehnologiji, koje je proveo Eurobarometar.

Maire Geoghegan-Quinn, koja je vodila ovo istraživanje, u šali je rekla da će Svjetsko prvenstvo u znanosti privući više pozornosti od Svjetskog prvenstva u nogometu. 'Da se danas održi to Svjetsko prvenstvo u znanosti , prije bi bili polufinalisti nego pobjednici, a to je ono što je cilj naše strategije,' rekla je Geoghegan-Quinn. Dodala je da bi znanost trebalo približiti većem broju ljudi, prenosi Science business. Istraživanje je pokazalo da je 30 posto Europljana jako zainteresirano, a 49 posto umjereno zainteresirano za nova znanstvena otkrića i tehnološki razvoj. 50 posto njih se osjeća srednje informirano, a tek 11 posto slabo inforirano o novim otkrićima.

Pročitajte i ovo Ilustracija istraživanje europske unije Eurobarometar pokazao: Hrvati samouvjereni oko prepoznavanja lažnih vijesti, a najviše vjeruju... Korupcija/Ilustracija Istraživanje Eurobarometra Po ovome smo prvi u EU: Čak 97 posto Hrvata smatra da je korupcija u Lijepoj Našoj široko rasprostranjena

>> Hrvati i dalje među najvećim euroskepticima

Europljani nisu aktivni u javnim sastancima i debatama, njih 91 posto nikad ili gotovo nikad niej sudjelovalo na takvim skupovima. Pokazali su pozitivan stav o znanosti i tehnologiji, ali nisu previše upućeni u rad znanstvenika. Smatraju da bi znanstvenici trebali donositi odlukeu znanosti, ali da bi se trebaili savjetovati s javnosti. Europljani misle da bi vlada trebala poticati mlade ljude i žene da se uključe u znanost. Istraživanje je provedeno na 31.243 ljudi u 32 europske zemlje, koje uključuju članice Europske unije, Island, hrvatsku, Norvešku, Švicarsku i Tursku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene