Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Haškog suda

Novi šok: Šešelj ostaje na slobodi do jeseni?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojislav Šešelj još će nekoliko mjeseci dizati tenzije.

Haški sud neće tražiti od Vlade Republike Srbije povratak Vojislava Šešelja u Sheveningen sve do izricanja presude u rujnu, doznaje Blic. Šešelj će tada imati dvije opcije - ili se mirno vratiti u zatvor ili će biti uhićen.

Pročitajte i ovo Vojislav Šešelj Poznat razlog U Haagu podignuta nova optužnica protiv Šešelja: Hoće li ga Srbija izručiti? Jovica Stanišić i Frenki Simatović Posljednja presuda Haaga Miloševićevi suradnici osuđeni na dugogodišnje kazne: Krivi za nasilno uklanjanje nesrpskog stanovništva

Torcida zapalila četničku zastavu, frustrirani Šešelj odgovorio na Twitteru

Do tog trena haški tribunal trebao bi prikupiti svu Šešeljevu zdravstvenu dokumentaciju što će biti višemjesečni posao budući da je lider radikala svojim liječnicima zabranio da Sudu daju ikakve dokumente.

Podsjećamo, raspravno vijeće haškog suda u petak je od Šešeljevih liječnika zatražilo izvješće o njegovoj bolesti, umjesto da samo potvrde odluku Žalbeno vijeća o njegovom povratku u Sheveningen.

Podsjetimo i kako je Šešelj reagirao putem Twittera na spaljivanje četničke zastave od strane Torcide, u samo jednom od niza provokacija koje je izveo od privremenog puštanja na slobodu.

'Torcida mi je poručila da umrem. Hoću, umrijet ću na Kolindi, od iscrpljenosti.'

Ne samo da ću i dalje spaljivati hrvatske ustaške zastave, nego ću uskoro zapaliti cijelu Hrvatsku, da bi se moja draga Kolinda što bolje zagrijala.

Na Kolindi sam već isprobao najbolji način zagrijavanja. Polijem je benzinom, pa je kresnem. Kad mi Kolinda nije pri ruci, kresnem hrvatsku zastavu', pisao je po Twitteru Šešelj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene