Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dekriminalizacija kanabisa

Soros donirao milijun dolara za legalizaciju marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijarder George Soros donirao je milijun dolara kampanji koja se u Kaliforniji bori za legalizaciju marihuane.

Naime, 2. studenog stanovnici Kalifornije izlaze na glasanje o dekriminalizaciji rekreativnog uzimanja marihuane. U nedavnom razgovoru za Wall Street Journal Soros je govorio o tome kako podupire kampanju, a sad je odlučio i financijski pomoći ideju.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Njemačka želi legalizaciju kanabisa - 2 Protiv zabrane Europska velesila kreće u liberalizaciju korištenja i uzgoja kanabisa

>> Soros donirao Human Rights Watchu 100 milijuna dolara

'Reguliranje i oporezivanje marihuane bi poreznim obveznicima uštedjela milijarde dolara. Smanjio bi se kriminal, nasilje i korupcija povezana s tržištem droge kao i kršenje ljudskih prava kad se uhićuju inače uzorni građani zbog posjedovanja marihuane. Policija bi se tako koncentrirala na ozbiljne zločine', izjavio je Soros tada.

Kalifornija je 1996. godine odobrila korištenje marihuane u medicinske svrhe. Prijedlog 19. ili Zakon o regulaciji kontrole i oporezivanja kanabisa bi dopuštao građanima starijim od 21 godine posjedovanje, uzgajanje i transport marihuane za 'osobnu upotrebu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene