Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom idućih 10 godina

Soros donirao Human Rights Watchu 100 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki mulitmilijarder i filantrop George Soros donirat će 100 milijuna američkih dolara organizaciji za ljudska prava Human Rights Watchu tijekom idućih 10 godina.

'Human Rights Watch je jedna od najučinkovitijih organizacija koje podupirem', kazao je Soros najavljući svoju donaciju. Ovo je najveća donacija koju je Sorosova zaklada Otvoreno društvo dala jednoj nevladinoj organizaciji, priopćio je HRW. HRW će dobiti od Sorosa taj iznos pod uvjetom da sam prikupi još 100 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići Pokrovitelj Telemach Dječji osmijeh nema cijenu: Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići

'Ljudskim pravima sam duboko posvećen, a HRW je organizacija koju dobro poznajem i duboko poštujem. Podupirem planove za njezino proširenje', rekao je Soros za BBC. HRW, organizacija sa sjedištem u New Yorku, sada ima 300 djelatnika i urede u gotovo 90 zemalja. Časopis Forbes procjenjuje Sorosevu imovinu na 14 milijardi dolara. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene