Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Brusili su golu kožu'

Potresno svjedočanstvo iz logora: 'Tukli su me s daskom dok se nije prepolovila'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prebjezi iz diktatorske Sjeverne Koreje ispričali su kako je izgledao njihov život pod režimom koji ih je nagnao na bijeg iz te države.

U nizu rijetkih intevjua koji svjedoče o strašnom životu pod diktatorskom palicom 'voljenog vođe' Kim Jong Una, pojavila ih se još nekolicina.

Muškarci i žene su pristali na razgovor daleko od svojih domova, u južnokorejskoj prijestolnici Seoulu.

Dvije od ovih osoba provele su neko vrijeme unutar sjevernokorejskih političkih logora. Jedna osoba je bila zapovjednik u vojsci prije nego se odlučila na bijeg. Jedna žena po prvi put opisuje mučenje koje je proživjela od strane čuvara logora u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Jeste li se ikad zapitali što svi ovi ljudi oko Kim Jong Una zapisuju u blokiće?

Cheon Young Suk je nekontrolirano plakala prisjećajući se mučenja.

'Tukli su me s daskom sve dok se nije prepolovila. Princip je bio da tuku zatvorenike sve dok se daska ne prepolovi. Tek tada mlaćenje prestaje. Tako su me tukli, izgladnjivali, udarali me', ispričala je Cheon.

'Tijekom mučenja najstrašnije je bilo kad su me tjerali da klečim na stolici. Stražar je imao izbočine na dnu svojih cipela i time mi je gazio po goloj koži. To je proizvodilo bol kao da vam netko brusi golu kožu. To je najviše boljelo. To je bio trenutak u kojem sam vrisnula od boli. Rekla sam mu da stišće jače kako bi što prije završilo. Tada je omotao moju kosu oko svoje ruke i počeo mi udarati licem o rub stola. Okrutniji su od zvijeri. Kako je moguće da jedno ljudsko biće radi drugome takve stvari?', kroz suze je ispričala Cheon.



U četvrtak su se diplomati pri UN-u složili u stavu kako Sjeverna Koreja mora hitno zaustaviti zlostavljanja i zločine protiv čovječnosti.

No, Sjeverna Koreja negira postojanje logora. Iako se mnogi slažu kako su svjedočanstva preživjelih iz tih logora slična svjedočanstvima žrtava holokausta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene