Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je u Bristolu uhitila četvero ljudi nakon što je u javnost procurila šokantna snimka koja svjedoči o sustavnom zlostavljanju pacijenta s posebnim potrebama u privatnoj bolnici Winterbourne View.


U spomenutoj bolnici liječe se osobe koje pate od poremećaja pri učenju i od autizma, piše BBC. Vlasnik bolnice ispričao se žrtvama i njihovim obiteljima te suspendirao 13 zaposlenika.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Policija traži očevice prometne nesreće: U Kaštel Starom sudarili se automobil i motocikl Migranti, ilustracija Amnesty International tvrdi da je hrvatska policija brutalno pretukla i mučila migrante kod Plitvica, objavili i uznemirujuće fotografije

Policija je potvrdila da su uhićena tri muškarca i jedna žena tijekom istrage u bolnici. Andrew McDonnell, psiholog koji radi s osobama koje imaju mentalne poteškoće, nakon što je pogledao spornu snimku, zaključio je da je način ophođenja prema pacijentima sličan mučenju i teroriziranju.

'Šokiran sam ovim snimkama. Osoblje bolnice ignorira osnovna načela i pravila ponašanja u ophođenju s ranjivim pojedincima', rekao je nakon što je vidio kako osoblje 18-godišnju pacijenticu odjevenu tuširaju s hladnom vodom i maltretiraju.

Šokantnu snimku možete pogledati OVDJE.