Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruski ministar obrane:

'Ukrajina je u potpunosti odgovorna za pad malezijskog zrakoplova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do katastrofe je došlo u zračnom prostoru koji pripada Ukrajini, koja snosi punu odgovornost za sve što se dogodilo, objasnio je Sergej Šojgu.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu optužio je u srijedu Ukrajinu da je 'u potpunosti odgovorna' za pad malezijskog putničkog zrakoplova u srpnju pri čemu je poginulo 298 ljudi.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

'Do katastrofe je došlo u zračnom prostoru koji pripada Ukrajini, koja snosi punu odgovornost za sve što se dogodilo', rekao je Šojgu koji se sastao s malezijskim kolegom Hišamudinom Huseinom.

Malezijski ministar obrane stigao je u srijedu u kratki posjet Moskvi, dan nakon objave preliminarnog izvješća o uzrocima pada malezijskog zrakoplova.

Ministar Hišamudin Husein sastao se sa Šojguom, a trebao bi se sastati i s visokim ruskim diplomatima, rekla je glasnogovornica malezijskog veleposlanstva.

Nizozemski istražitelji objavili su u utorak u preliminarnom izvješću da je malezijski zrakoplov MH17 bio pogođen 'velikim brojem projektila velike brzine', ne precizirajući prirodu tih 'projektila' niti njihovo podrijetlo.

Pronađen mogući krivac za rušenje malezijskog zrakoplova!

Boeing 777-200 'raspao se u letu, vjerojatno zbog strukturalnih oštećenja koje je prouzročio veliki broj projektila velike brzine koji su izvana pogodili zrakoplov', zaključio je Nizozemski ured za sigurnost (OVV) koji vodi multinacionalnu istragu.

Svih 298 putnika i članova posade na letu iz Amsterdama za Kuala Lumpur 17. srpnja je poginulo.

SAD i Ukrajina optužuju proruske separatiste da su ga srušili ruskom raketom zemlja-zrak.

Moskva tvrdi da je zrakoplov srušen projektilom koji je ispalio ukrajinski vojni zrakoplov. No takav projektil izravno gađa zrakoplov i ne uzrokuje ono što su opisali istražitelji.


Let MH17: Identificirano još 20 žrtava, potraga za ostacima tijela prekinuta

Mogućim krivcem neki analitičari smatraju ruski raketni sustav Buk.

Ukrajina tvrdi da je na njezin teritorij dopremljen najmanje jedan takav sustav preko ruske granice nekoliko dana prije tragedije.

Moskva to opovrgava i tvrdi da pobunjenici ne posjeduju takvo oružje niti znanje da bi njime upravljali.

Konačno izvješće bit će objavljeno u roku godine dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene