Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezapamćene štete

Snimke koje pokazuju razmjere katastrofe: Orašje treba epidemiologa, kuće u vodi do krova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplave su nanijele nezapamćene štete Bosni i Hercegovini, a među poplavljenim područjima su i Orašje i Šamac.

Poplave su nanijele nezapamćene štete Bosni i Hercegovini, a među poplavljenim područjima su i Orašje i Šamac. Sava je i u utorak nastavila plaviti šire područje Općine Orašje, a timovi civilne zaštite ojačavaju nasip kako bi spriječili daljne prodiranje plavnog vala prema središtu Orašja.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Ravnateljica tamošnje osnovne škole, koja je posljednjih dana postala centar za prihvat stradalih, kaže da je u školi trenutno više od 200 ljudi. Dolaze svaki dan i od početka poplava kroz školu je prošlo više od tisuću osoba. Najpotrebnija im je hrana.

VIDEO Drama u BiH: Skrivaju humanitarnu pomoć od unesrećenih

U centru je i gospođa iz sela Vidovica, zahvalna jer joj pružaju sve što joj je potrebno. Njezina kuća u vodi je do krova, rekla je.

Kako piše Klix.ba, mještani Općine Orašje ističu kako nemaju vode.

'Radimo na terenu konstantno. Ima mnogo porodica, djece i starih o kojima treba brinuti. Molimo da nam dođe epidemiolog da nas uputi kako da se zaštitimo od raznih epidemija kako situacija ne bi izmakla kontroli', poručila je Anđelka Jović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene