Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimka samozapaljenja

Snimka užasa: Tibetanski redovnici šokirali javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prognani tibetanski redovnici objavili su šokantnu i uznemirujuću video snimku posljedica neuspjelog pokušaja samoubojstva samozapaljivanjem jednog redovnika iz njihovih redova.

Incident se dogodio na jugozapadu Kine prošlog mjeseca, a redovnik u pitanju jedan je od devetorice tibetanskih redovnika koji su redom u dobi od kasnih tinejdžerskih godina do ranih dvadesetih godina.

Pročitajte i ovo Pokušao se zapaliti ispred zgrade Europske komisije (Foto: AFP) - 2 Drama u Bruxellesu Iz MVEP-a objavili: Muškarac koji se pokušao zapaliti ispred sjedišta Europske komisije nije hrvatski državljanin Dalaj-lama (Foto: AFP) Stabilno Dalaj-lama hospitaliziran zbog upale pluća

Naime, toliko se redovnika samozapalilo od mjeseca ožujka u znak protesta protiv kineske vlasti nad Tibetom. Posljednjih pet umrlo je od strahovitih opeklina zadobivenih samozapaljivanjem.

Muškarac sa snimke navodno je tibetanski redovnik Lobsang Konchock i kako prenosi agencija Reuters, navodno je preživio taj stravičan pokušaj samoubojstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene