Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed protiv Kine

Zapalila se dvojica tibetanskih svećenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica mladih tibetanskih svećenika zapalila su se u znak prosvjeda protiv vladine vjerske kontrole u zapadnoj Kini.

To je treći takav prosvjed ove godine koji bi mogao izazvati nove napetosti u nestabilnoj regiji, izjavila su dva tibetanska izvora u egzilu.

18- godišnji budistički svećenici Kelsang i Kunchak su iz samostana Kirti u prefekturi Abi gdje su se već održavali prosvjedi protiv kineske politike, rekao je za Reuters jedan tibetanski aktivist.

'Kada su se zapalili počeli su vikati: Trebamo slobodu vjere', rekao je aktivist koji je želio ostati anoniman.

Svećenici su zadobili lakše opekotine i u stabilnom su stanju, javila je novinska agencija Xinhua pozivajući se na liječnike. U izvješću se dodaje da je 'taj pokušaj samoubojstva pod istragom'.

Prefektura Aba dio je kineske pokrajine Sečuana u kojoj živi mnogo Tibetanaca.

Do ovih slučajeva samospaljivanja dolazi u vrijeme pojačanih napetosti između Dalaj- lame i kineskih vlasti oko načina izbora njegova nasljednika. (Hina)

Pročitajte i ovo Tisuće ljudi prosvjedovale u Tel Avivu za dogovor o puštanju talaca - 1 Nemiri Veliki prosvjed u Tel Avivu: Tisuće na ulicama traže prekid rata, puštanje talaca i pad vlade Prosvjed vatrogasaca na Trgu svetog Marka u Zagrebu - 3 Oglasile se i sirene VIDEO/FOTO Sve je gorjelo na prosvjedu vatrogasaca: "Ovo tako dalje ne može"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene